Van Houtenin popparibrowniet
Mehevät ja tumman suklaiset poppari-kinuskibrowniet sulavat suussa. Tumman kaakaoisen taikinan joukkoon sekoitettavat popcornit häviävät uunissa kuin taikaiskusta, mutta antavat kivaa sitkeyttä brownien rakenteeseen. Hieman suolainen kinuski kostuttaa valmiit brownieruudut ja viimeistelee herkun suussa sulavaksi.
Valmistusaineet
Browniet:
- 125 g voita
- 2 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 4 dl mikropopcorneja poksautettuna (1 pss)
- 2 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja (esim Hungry Chef Sämpyläjauho)
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 20x30 cm uunivuoka
Kinuski:
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl kermaa
- 3 hyppysellistä merisuolaa
Valmistusohje
Brownieiden valmistus:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Sulata voi ja sekoita kaakaojauhe voin joukkoon tasaiseksi seokseksi.
- Valmista popcornit mikrossa.
- Mittaa sokeri ja munat kulhoon ja sekoita puukauhalla tasaiseksi.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Kaada haalea kaakaoseos munaseoksen joukkoon ja sekoita kauhalla.
- Lisää jauhot kerralla ja sekoita.
- Lisää joukkoon popcornit.
- Levitä taikina mahdollisimman tasaisesti uunivuokaan leivinpaperille ja nosta uuniin 20-25 minuutiksi, kunnes leivonnainen on kiinteä.
Valmista kinuski sillä aikaa kun browniet ovat uunissa:
- Mittaa sokeri, kerma ja suola pieneen kattilaan.
- Keitä keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia, kunnes kinuski tummuu ja paksuuntuu hieman.
Nosta browniepelti uunista, kaada puolet lämpimästä kinuskista kuumien brownieiden päälle, levitä tasaisesti, jotta kastike imeytyy hieman ja jäähdytä vaikka jääkaapissa.
Kun leivonnainen on jäähtynyt, kiehauta loppu kinuskia pari minuuttia, jotta se vielä hieman paksuuntuu ja kaada browniepalojen päälle viimeistelyksi. Kun kinuski on jähmettynyt, leikkaa sopiviksi paloiksi ja koristele vielä popcorneilla.