
Tonnikala-rusinamajoneesi
Majoneesin tekeminen itse ei ole lainkaan vaikeaa. Tähän versioon makua tuovat tonnikala, anjovikset ja hieman yllättäen rusinat.
- maidoton
- Lisukkeet
Helppo
Valmistusaineet
- 2 kananmunan keltuaista
- 5 anjovisfileetä
- 1 rkl rusinoita
- 1 rkl kapriksia
- 1 rkl sinappia
- ½ sitruunan mehu
- 400 g tonnikalaa
- 4 dl rypsiöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon keltuaiset, sinappi, anjovisfileet, rusinat ja kaprikset
- Aja ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella
- Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kunnes majoneesi on paksua
- Lisää sekaan valutettu tonnikala, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita, kunnes massa on tasaista
Täyte sopii erinomaisesti vasikanpaisti- tai kalkkunavoileipien kanssa.
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.