Taateli-luumukakku

Mehevä taatelikakku pitää sisällään suklaan ja luumun paloja. Kakku on maidoton, mutta halutessasi voit käyttää soijajogurtin sijaan tavallista jogurttia tai esim. kermaviiliä.

Keskitaso 14 annosta

Valmistusaineet

Kakku:

  • 250 g kuivattuja taateleita (taatelineliö)
  • 2 dl vettä
  • 200 g margariinia tai voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g soijajugurttia
  • 100 g maidotonta suklaata
  • 200 g Sunsweet-luumuja

Tomusokeri-vesikuorrutus:

  • 2 dl tomusokeria
  • 1-2 rkl vettä
  • öljyä vuoan öljyämiseen

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Murenna taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kunnes taatelit pehmenevät. Lisää margariini tai voi ja anna sulaa. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Vaahdota sokerit ja kananmunat valkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vuorotellen kananmuna-sokerivaahtoa sekä taatelimassaa kuiviin aineksiin. Sekoita tasaiseksi.
  5. Leikkaa luumut noin neljään osaan ja suklaa luumujen kanssa yhtä suuriksi paloiksi. Sekoita suklaapalat ja luumut viimeiseksi jogurtin kanssa. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin.
  6. Öljyä 2 l kakkuvuoka hyvin ja kaada taikina vuokaan. Nosta uuniin noin 40-50 minuutiksi. Kokeile kypsyys tikulla. Kakku saa jäädä meheväksi, joten älä paista kakkua kuivaksi. Anna jäähtyä ja kumoa vuoka tarjoiluastialle.
  7. Sekoita tomusokeri-vesikuorrute ja lusikoi kakun päälle. Tarjoa. Kakun voi tehdä myös edellisenä päivänä