Taateli-luumukakku
Mehevä taatelikakku pitää sisällään suklaan ja luumun paloja. Kakku on maidoton, mutta halutessasi voit käyttää soijajogurtin sijaan tavallista jogurttia tai esim. kermaviiliä.
- maidoton
- Jälkiruoat
- Joulu
Keskitaso
14
annosta
Valmistusaineet
Kakku:
- 250 g kuivattuja taateleita (taatelineliö)
- 2 dl vettä
- 200 g margariinia tai voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl mantelijauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g soijajugurttia
- 100 g maidotonta suklaata
- 200 g Sunsweet-luumuja
Tomusokeri-vesikuorrutus:
- 2 dl tomusokeria
- 1-2 rkl vettä
- öljyä vuoan öljyämiseen
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Murenna taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kunnes taatelit pehmenevät. Lisää margariini tai voi ja anna sulaa. Soseuta sauvasekoittimella.
- Vaahdota sokerit ja kananmunat valkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vuorotellen kananmuna-sokerivaahtoa sekä taatelimassaa kuiviin aineksiin. Sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa luumut noin neljään osaan ja suklaa luumujen kanssa yhtä suuriksi paloiksi. Sekoita suklaapalat ja luumut viimeiseksi jogurtin kanssa. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin.
- Öljyä 2 l kakkuvuoka hyvin ja kaada taikina vuokaan. Nosta uuniin noin 40-50 minuutiksi. Kokeile kypsyys tikulla. Kakku saa jäädä meheväksi, joten älä paista kakkua kuivaksi. Anna jäähtyä ja kumoa vuoka tarjoiluastialle.
- Sekoita tomusokeri-vesikuorrute ja lusikoi kakun päälle. Tarjoa. Kakun voi tehdä myös edellisenä päivänä