Syysmenu
Ihana syysmenu ystävien tai perheen kanssa jaettavaksi.
Alkuruoaksi paahdettuja viinirypäleitä ja burrataa, joka on paitsi herkullista myös super helppo valmistaa. Pääruokana on ihanaa sienirisottoa. Jälkiruoaksi vaniljajäätelöä oliiviöljyllä ja sormisuolalla, joka luo mielenkiintoisen ja odottamattoman makuyhdistelmän muistuttaen suolakinuskia.
Valmistusaineet
Alkuruoka (paahdetut viinirypäleet ja burrataa):
- 500 g viinirypäleitä
- 1 rkl Borges Classic -oliiviöljyä
- 1 burrata
- 1/4 tl sormisuolaa
- 1 tl balsamicoa
- 1 rkl Borges extra-neitsytoliiviöljyä
- 1 tl kuivattua timjamia
Pääruoka (kantarellirisotto):
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 400 g kantarelleja
- 2 rkl Borges Classic -oliiviöljyä
- 4 dl risottoriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 7-10 dl kasvislientä tai sienilientä
- 50 g parmesaanijuustoa raasteena
- 2 rkl Borges extra-neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Jälkiruoka (vaniljajäätelö oliiviöljyllä ja sormisuolalla):
- 500 ml vaniljajäätelöä
- 4 rkl Borges Extra Mild -oliiviöljyä
- Ripaus sormisuolaa
Valmistusohje
Alkuruoka
paahdetut viinirypäleet ja burrataa
- Huuhtele ja kuivaa viinirypäleet. Pyöräytä ne kauttaaltaan Borges Classic -oliiviöljyssä ja ripottele päälle suolaa.
- Aseta viinirypäleet rankoineen uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman rypistyneet.
- Sekoita kastikkeen ainekset: balsamico, Borges extra-neitsytoliiviöljy ja kuivattu timjami.
- Asettele paahdetut viinirypäleet ja burrata tarjoiluastialle. Sivele kastike annoksen päälle.
Pääruoka
kantarellirisotto
- Pilko sipuli, valkosipuli ja sienet pieniksi. Paista niitä Borges Classic -oliiviöljyssä kattilassa tai pannulla.
- Lisää risottoriisi ja kuullota pari minuuttia, kunnes riisinjyvät muuttuvat hieman läpikuultaviksi.
- Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen haihtua.
- Lisää kasvislientä vähän kerrallaan risottoon sekoittaen, kunnes riisi on kypsää (noin 15–20 minuuttia).
- Sekoita lopuksi raastettu parmesaani Viimeistele risotto Borges extra-neitsytoliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Nauti risotto heti!
Jälkiruoka
vaniljajäätelö oliiviöljyllä ja sormisuolalla
- Pyörittele jäätelöstä palloja.
- Kaada jäätelön päälle Borges Extra Mild -oliiviöljyä.
- Viimeistele ripauksella sormisuolaa ja tarjoile heti!