Syysmenu - Lejos

Syysmenu

Ihana syysmenu ystävien tai perheen kanssa jaettavaksi.

Alkuruoaksi paahdettuja viinirypäleitä ja burrataa, joka on paitsi herkullista myös super helppo valmistaa. Pääruokana on ihanaa sienirisottoa. Jälkiruoaksi vaniljajäätelöä oliiviöljyllä ja sormisuolalla, joka luo mielenkiintoisen ja odottamattoman makuyhdistelmän muistuttaen suolakinuskia.

80 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Alkuruoka (paahdetut viinirypäleet ja burrataa):

Pääruoka (kantarellirisotto):

Jälkiruoka (vaniljajäätelö oliiviöljyllä ja sormisuolalla):

Valmistusohje

Alkuruoka
paahdetut viinirypäleet ja burrataa

  1. Huuhtele ja kuivaa viinirypäleet. Pyöräytä ne kauttaaltaan Borges Classic -oliiviöljyssä ja ripottele päälle suolaa.
  2. Aseta viinirypäleet rankoineen uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman rypistyneet.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset: balsamico, Borges extra-neitsytoliiviöljy ja kuivattu timjami.
  4. Asettele paahdetut viinirypäleet ja burrata tarjoiluastialle. Sivele kastike annoksen päälle.

Pääruoka
kantarellirisotto

  1. Pilko sipuli, valkosipuli ja sienet pieniksi. Paista niitä Borges Classic -oliiviöljyssä kattilassa tai pannulla.
  2. Lisää risottoriisi ja kuullota pari minuuttia, kunnes riisinjyvät muuttuvat hieman läpikuultaviksi.
  3. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen haihtua.
  4. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan risottoon sekoittaen, kunnes riisi on kypsää (noin 15–20 minuuttia).
  5. Sekoita lopuksi raastettu parmesaani Viimeistele risotto Borges extra-neitsytoliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Nauti risotto heti!

Jälkiruoka
vaniljajäätelö oliiviöljyllä ja sormisuolalla

  1. Pyörittele jäätelöstä palloja.
  2. Kaada jäätelön päälle Borges Extra Mild -oliiviöljyä.
  3. Viimeistele ripauksella sormisuolaa ja tarjoile heti!
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.