Perunakroketit
Vaihtelua perunalisukkeeseen saat tekemällä maukkaita perunakroketteja. Pienellä vaivannäöllä arkinenkin ruoka muuttuu juhlavaksi näillä palleroilla.
Helppo
Valmistusaineet
- 500 g perunaa
- 2 kananmunan keltuaista
- 50 g perunajauhoja
- 50 g voita
- ½ dl rusinoita
- ½ dl oliiveja
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 rkl tuoretta persiljaa
- suolaa ja pippuria
- kananmunaa panerointiin
- korppujauhoja panerointiin
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
- Kiehauta rusinat pehmeiksi tilkassa vettä
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat ja paseeraa siivilän läpi tasaiseksi ja anna jäähtyä
- Hienonna oliivit, aurinkokuivattu tomaatti sekä rusinat
- Sekoita kaikki ainekset jäähtyneen perunan sekaan ja muotoile massasta pingispallon kokoisia palloja
- Pyöritä pallot vatkatussa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa
- Kuumenna 3 cm kerros öljyä paksupohjaisessa kattilassa ja friteeraa pallot kauniin ruskeiksi niitä tasaisesti käännellen 2 – 3 minuutin ajan
Tarjoa salaatin kanssa tai kanan lisukkeena.
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.