Peggyn piparminttuinen suklaakahvikakku
Silloin kun tekee mieli jotain todella herkkua, suklaista ja täyteläistä mutta sopivan raikasta. Tee Peggyn piparminttu-suklaakahvikakkua! Herkuttele itse, perheen kanssa tai tee ystävälle ihanaksi ruokalahjaksi. Miten vaan, tämä on takuulla yksi parhaista suklaakahvikakuista joita olet ikinä maistanut!
120
min
Keskitaso
8
annosta
Valmistusaineet
Taikina:
- 200 g pehmeää voita
- 150 g tummaa suklaata
- 2 dl ruokosokeria
- 3 kananmunaa
- 0,5 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl Hungry Chef Vaalea Sämpyläjauho
- 150 g crème fraîchea
- 2 rkl murskattuja piparminttukarkkeja
Suklaakastike:
- 0,5 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 0,5 dl sokeria
- 2 rkl kuohukermaa
- koristeeksi murskattuja piparminttukarkkeja
Valmistusohje
- Voitele kakkuvuoka voilla ja ripottele vuoan pinta kauttaaltaan kaakaojauheella. Murskaa piparminttukarkit.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa/mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään.
- Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt suklaasula joukkoon, hyvin sekoittaen.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä suklaaseos, piparminttukarkit ja crème fraîche joukkoon.
- Ripottele jauhoseos sekaan pienissä erissä kepeästi sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
- Nosta vuoka uuniin ja paista uunin alatasolla 175°C asteessa noin 50-60 minuuttia uunista riippuen.
- Ota vuoka uunista, jäähdytä hetki ja kumoa sen jälkeen kakku ritilän päälle vuoasta irrottaen.
Tee kakun jäähtyessä suklaakastike:
- Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja kerma kattilaan. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen.
- Keitä kastiketta miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on sileän kiiltävää.
- Ota seos levyltä ja lusikoi hieman jäähtynyt suklaakastike jäähtyneen kakun päälle.
- Koristele päällinen piparminttukarkeilla tai mielesi mukaan.