Pasha ja appelsiini-rusinasiirappi
Pasha kuuluu pääsiäinen juhlapöytään, mutta kannattaa kokeilla myös muulloinkin! Tähän perinteisellä pasha-ohjeella valmistettavaan herkkuun lisätään rusinoita, saksanpähkinää ja appelsiinia. Tarjoile pasha makean rusina-appelsiinisiirapin kera.
Valmistusaineet
Pasha:
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 tl vaniljasokeria
- 250 g maitorahkaa
- 2 rkl appelsiinimehua
- 1 dl Sun-Maid rusinoita
- 0,5 dl saksanpähkinöitä
- 2 dl kuohukermaa
Appelsiini-rusinasiirappi:
- 2 dl appelsiinimehua
- 1 dl sokeria
- 1 dl Sun-Maid rusinoita
Valmistusohje
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita.
- Lisää vaniljasokeri, maitorahka ja appelsiinista puristettu mehu.
- Pilko veitsellä rusinoita ja pähkinöitä hieman pienemmiksi ja lisää joukkoon.
- Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa ja lisää nostellen seoksen joukkoon.
- Aseta massa harsoliinalla vuorattuun pashamuottiin. Pashamuotin sijaan voit käyttää esimerkiksi kahvisuodatinta tai siivilää.
- Laita pasha valumaan jääkaappiin seuraavaan päivään.
- Valmista appelsiini-rusinasiirappi.
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos tiivistyy siirappimaiseksi.
- Jäähdytä.
- Tarjoile appelsiini-rusinasiirappi pashan kera. Voit koristella pashan appelsiinisiivuilla.
Klassikot eivät ikinä petä. Pääsiäinen ilman pashaa ei taida olla pääsiäinen ollenkaan...