Kanapaella resepti
Riisi, kana, liemi vuokaan, sekoitus ja kypsennys – helpompaa kanapaellaa ei ole. Ilman ruskistamista ja aina mureaa!
Valmistusaineet
- 6 prk Lagom 2x90g Kanafile öljyssä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punainen paprika kuutioina
- 2 kpl sipulia hienonnettuna
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 200 g vihreitä papuja pilkottuna
- 250 g pitkää riisiä
- 400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
- 4 dl vahvaa kanalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 0,025 g sahramia (1/2 pss)
- 2 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 kpl kypsää tomaattia kuutioina
- 1 kpl sitruunaa lohkoina
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
- Kuullota sipulit, paprikat ja savupaprikajauhe öljyssä.
- Sekoita kuullotetut kasvikset, pavut ja riisi keskenään. Laita sekoitus uunivuoan pohjalle.
- Yhdistä tomaattimurska, kanaliemi, valkoviini sekä sahrami ja kaada riisiseoksen joukkoon.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon kananfileen palat.
- Laita vuoan päälle folio ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Poista folio, sekoita ja paista vielä 15 minuuttia. Kun riisi on kypsää, ota paella uunista ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa.
- Viimeistele paella tomaattikuutioilla, sitruunalohkoilla ja hienonnetulla persiljalla.
- Nosta vuoka pöytään ja herkuttele!
Lagom tarjoaa hyvää juuri sopivassa koossa.
Sopiva määrä liikuntaa, työtä, ravintoa ja lepoa. Se on kokonaisvaltaista hyvinvointia! Muista olla armollinen itsellesi.