Hungry Chefin Pizza Bianco
Tomaattikastikkeella vai ilman? Pizza Biancon, eli valkoisen pizzan rakastajat tulevat ihastumaan ikihyviksi tähän Sanjan ohjeeseen, jonka hän kehitteli italialaisten tv-kokkien innoittamana. Ihan kohta on taas perjantai (tai jokin muu pizzansyöntiin sopiva viikonpäivä tai viikonloppu!)
Valmistusaineet
Pohja:
- 375 g Hungry Chef 00-Pizzajauhoa
- 0,75 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2,5 dl kylmää vettä
- 0,4 dl Borges oliiviöljyä
Täyte:
- 500 g Mascarpone-juustoa
- 2 dl raastettua, mietoa juustoa (esim. Edam)
- 1 dl raastettua Parmesan-juustoa
- 8 rkl Borges oliiviöljyä
- 200 g brasseolaa tai muuta ilmakuivattua kinkkua
- oreganoa
- runsaasti rucolaa
Valmistusohje
Tee pizzapohjataikina edellisenä päivänä (mikäli haluat tehdä samana päivänä, käytä lämmintä vettä taikinaan), tässä ohjeessa käytetty kylmäkohotusta:
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää vesi ja öljy, sekoita taikinaksi ja vaivaa sileäksi.
- Jaa taikina neljään osaan, pyöritä palloiksi, laita tarjottimelle ja voitele oliiviöljyllä.
- Anna seisoa jääkaapissa yön yli.
Ota taikina huoneenlämpötilaan puoli tuntia ennen pizzojen tekoa.
Täyte:
-
- Sekoita mascarpone, 2 rkl oliiviöljyä ja juustoraasteet.
- Muotoile pizzapohjapalleroista 4 pyöreää pizzapohjaa.
- Levitä juustoseos pohjien päälle.
- Laita brasseola (tai muu kinkku) pizzan päälle ja kaada pari lusikallista oliiviöljyä perään.
- Ripottele päälle oreganoa.
- Paista uunissa (250 C) noin 10 minuuttia.
- Laita paistetun pizzan päälle reilusti rucolaa ja lähde makumatkalle turvallisesti.