Hungry Chefin helppo ciabatta
Leipäblogi 65 g otti yhteyttä ja kertoi Chefin pizzajauhojen soveltuvan täydellisesti ciabattan leipomiseen. Saimme ohjeen tähän helppoon ciabattaan, joka on rustiikkista italialaista leipää parhaimmillaan. Rapea, aromiltaan paahdetun pähkinäinen kuori kätkee sisäänsä ilmavan kevyttä vaaleaa vehnäleipää. Suomeksi käännettynä ciabatta on tohveli, jota leivän litteähkö suorakaiteenomainen ulkomuoto etäisesti muistuttaakin.
Ciabatta leivotaan löysästä taikinasta, jonka käsittely voi äkkiseltään tuntua haastavalta, mutta lopputulos palkitsee leipurin näkemän vaivan moninkertaisesti.
Tässä ciabatta-reseptissä taikinaa ei vaivata vaan tarvittava sitko saadaan aikaan venytys- ja taittelutekniikalla ja pitkällä jääkaapin viileydessä tapahtuvalla hitaalla kohotuksella. Leipien annetaan kohota ajan kanssa myös ennen paistamista, jotta leivän sisään saadaan se ciabattalle niin ominainen ilmavan kevyt rakenne.
Tästä reseptistä tulee 2 ciabattaa