Paras ohje pizzapohjaan

Aloittelijan opas täydellisen pizzapohjan valmistukseen

Pizzan valmistus kotona voi olla yhtä juhlaa, kunhan pohjan salat ovat hallussa. Me Lejoksella uskomme, että jokainen voi oppia tekemään herkullista pizzaa, joka vie kielen mennessään. Tässä postauksessa jaamme kanssasi helpon ja toimivan pizzapohjan ohjeen, joka on suunniteltu erityisesti aloittelijoille. Ei ole väliä, oletko jo kokenut kotikokki tai vasta ensimmäistä kertaa taikinan äärellä – tämä ohje on sinua varten!
  1. Ensimmäinen, ja tärkein, askel on valita oikeat ja laadukkaat raaka-aineet. Tarvitset vain neljä perusainesta: vehnäjauhoja, hiivaa, vettä ja suolaa. Laadukkaat raaka-aineet ovat avainasemassa, joten suosittelemme valitsemaan korkealaatuisia tuotteita, jotka tekevät pizzapohjastasi entistä paremman.
  2. Aloita sekoittamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna sen liueta rauhassa.
  3. Yhdistä jauhot ja suola toisessa astiassa, ja lisää hiivaseos joukkoon.
  4. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa astian reunoista. Muista, että taikinan vaivaaminen on tärkeä vaihe, joka vaikuttaa pohjan lopputulokseen.

Pohjan kohotus

Kun taikina on valmis, täytyy sille antaa aikaa kohota. Kohotus on tärkeä vaihe, sillä se takaa pohjalle sen rakastetun ilmavan rakenteen. Peitä taikina liinalla ja jätä se lämpimään paikkaan kohoamaan noin tunniksi, tai kunnes se on kaksinkertaistanut kokonsa. Tämä on hetki, jolloin taikina tekee taikojaan, ja sinä voit sillä välin valmistella täytteet. Kun taikina on kohonnut, on aika muotoilla se pizzapohjaksi. Kippaa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se haluamasi kokoisiksi paloiksi. Aloita pohjan muotoilu käsin painellen, ja jatka sitten kaulimen avulla, kunnes saat haluamasi paksuisen ja kokoisen pizzapohjan. Älä huoli, jos pohja ei ole täydellisen pyöreä – kotitekoisen pizzan charmia on juuri sen rustiikkinen ulkonäkö. Kun pohja on valmis, on aika lisätä täytteet ja paistaa pizza uunissa kuumassa lämpötilassa, kunnes reunat ovat kauniin kullanruskeat ja pohja rapea.

Viimeistele täydellinen pizza

Täytteiden valinnassa vain mielikuvitus on rajana! Voit käyttää perinteisiä täytteitä, kuten tomaattikastiketta, mozzarellaa ja tuoretta basilikaa, tai kokeilla rohkeasti uusia yhdistelmiä. Suosittelemme kokeilemaan erilaisia juustoja, tuoreita vihanneksia ja laadukkaita lihatuotteita, jotka tuovat pizzaasi makua ja luonnetta. Levitä täytteet tasaisesti pohjan päälle ja muista, että vähemmän on usein enemmän – liian monta täytettä voi tehdä pizzasta raskaan ja vaikeuttaa sen paistumista. Kun pizzatäytteet on valittu, paista pizza uunissa, joka on esilämmitetty mahdollisimman kuumaan lämpötilaan. Korkeassa lämpötilassa paistaminen takaa sen, että pizzapohja kypsyy nopeasti ja saa rapean pinnan. Paistoaika riippuu uunista ja pizzan paksuudesta, mutta yleensä 10-15 minuuttia riittää. Kun pizza on valmis, ota se uunista ja anna levätä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele luomuksesi vaikkapa tuoreilla yrteillä ja nauti itse tehdyistä, vastapaistetuista pizzoista ystävien tai perheen kanssa. Maistuvia pizzahetkiä!  
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.