Barebells-proteiinipatukat ovat ruotsalaisen yrityksen valmistamia proteiinipitoisia välipaloja, jotka sisältävät keskimäärin 20 grammaa proteiinia patukassa. Pääraaka-aineina toimivat erilaiset proteiiniseokset, maitoproteiini, kollageenikuitu ja makua tuovat aineet kuten suklaa, pähkinät ja karamelli. Tuotevalikoimaan kuuluu sekä perinteisiä maitoproteiinipohjaisia patukoita että vegaanisia vaihtoehtoja. Lejos maahantuo Barebells-tuotteita Suomeen.
Mistä Barebells-proteiinipatukat on valmistettu?
Barebells-proteiinipatukat valmistetaan pääasiassa maitoproteiinista, proteiiniseoksesta, kollageenikuidusta sekä erilaisista makua antavista ainesosista. Maitoproteiini toimii useimmissa patukoissa ensisijaisena proteiinin lähteenä, kun taas vegaanisissa vaihtoehdoissa käytetään kasviproteiineja. Patukoiden makean maun takana on maltitoli ja muut makeutusaineet tavallisen sokerin sijaan.
Esimerkiksi suosittu Barebells Salty Peanut -proteiinipatukka sisältää 20 grammaa proteiinia, ja sen pääraaka-aineita ovat maitoproteiini, maapähkinät, kaakaovoita sisältävä maitosuklaa ja karamelli. Patukan suolainen maapähkinämaku tulee aidoista maapähkinöistä ja merisuolasta. Kollageenikuitu puolestaan parantaa patukan rakennetta ja suutuntumaa.
Barebells-patukoissa proteiini on laadukasta ja hyvin imeytyvää, mikä tekee niistä suosittuja erityisesti aktiivisten ihmisten keskuudessa. Patukoissa käytetään myös erilaisia emulgointiaineita ja stabilointiaineita, jotka varmistavat tuotteen säilyvyyden ja tasaisen rakenteen.
Mikä on Barebells-proteiinipatukoiden alkuperämaa?
Barebells on ruotsalainen yritys, joka perustettiin vuonna 2016. Barebells-proteiinipatukat valmistetaan Euroopassa, pääosin Ruotsissa. Yritys on lyhyessä ajassa kasvanut kansainväliseksi toimijaksi, ja tänä päivänä Barebells-tuotteita on saatavilla yli 20 maassa.
Suomeen Barebells-tuotteet tulevat Lejoksen maahantuomina. Meidän kauttamme suomalaiset kuluttajat saavat nämä laadukkaat proteiinipatukat käyttöönsä. Emme valmista tuotteita itse, vaan toimimme maahantuojana ja jakelijana varmistaen, että tuotteet täyttävät kaikki Suomen elintarvikelainsäädännön vaatimukset.
Barebells noudattaa tiukkoja laatustandardeja tuotannossaan, ja raaka-aineet hankitaan luotettavilta eurooppalaisilta toimittajilta. Yrityksen juuret näkyvät myös tuotteiden 50-luvun amerikkalaistyylisessä brändäyksessä, mikä tekee niistä tunnistettavia kaupan hyllyllä.
Miten Barebells-proteiinipatukat eroavat toisistaan ainesosiltaan?
Barebells-proteiinipatukat jakautuvat kahteen pääryhmään: perinteisiin maitoproteiinipohjaisiin ja vegaanisiin vaihtoehtoihin. Perinteisissä patukoissa pääproteiinin lähteenä toimii maitoproteiini, kun taas vegaanisissa vaihtoehdoissa käytetään kasviproteiineja.
Barebells Vegan Fudge Brownie ja Vegan Caramel Peanut -patukat on valmistettu kasvipohjaisista proteiineista, joten ne sopivat vegaanista ruokavaliota noudattaville. Näissä patukoissa proteiini tulee yleensä herneistä, pavuista ja riisistä. Vegaaniset patukat sisältävät myös enemmän kuituja kuin perinteiset vaihtoehdot.
Makuvaihtoehdot, kuten White Salty Peanut, Salty Caramel Crunch ja Cookies-Caramel, eroavat toisistaan päällisen ja täytteiden osalta. Esimerkiksi White Chocolate Almond -patukassa on manteleita ja valkoista suklaata, kun taas Soft Coco Choco painottaa kookos- ja suklaakakustannuksia.
Barebells Soft -sarja puolestaan eroaa perinteisistä patukoista pehmeämmän rakenteensa ansiosta. Näissä patukoissa, kuten Soft Banana Dream ja Soft Salted Peanut Caramel, on usein erilaiset ainesosat tekstuurin muokkaamiseksi pehmeämmäksi.
Onko Barebells-proteiinipatukoissa allergeeneja tai lisäaineita?
Kyllä, Barebells-proteiinipatukat sisältävät useita potentiaalisia allergeeneja ja lisäaineita. Maitoproteiini on merkittävin allergeeni perinteisissä patukoissa, minkä vuoksi ne eivät sovi maitoallergikoille tai vegaaneille. Lisäksi useat maut sisältävät pähkinöitä, erityisesti maapähkinää ja mantelia sisältävät vaihtoehdot.
Barebells-patukat saattavat sisältää pieniä määriä gluteiinia, joten ne eivät välttämättä sovellu keliakiaa sairastaville. Pakkausmerkinnät kannattaa aina tarkistaa, sillä ne sisältävät ajantasaisen tiedon mahdollisista allergeeneista ja ”saattaa sisältää jälkiä” -merkinnöistä.
Lisäaineista patukoissa käytetään yleisesti makeutusaineita kuten maltitolia ja sukraloosia tavallisen sokerin sijaan. Lisäksi tuotteissa on emulgointiaineita (kuten soijalesitiini), stabilointiaineita ja aromeja, jotka parantavat makua, rakennetta ja säilyvyyttä.
Vegaaniset vaihtoehdot, kuten Barebells Vegan Fudge Brownie, sopivat maitoallergikoille ja vegaanista ruokavaliota noudattaville, mutta nekin saattavat sisältää jälkiä pähkinöistä tai muista allergeeneista riippuen valmistusolosuhteista. Tuotepakkauksessa olevat merkinnät ovat aina luotettavin tiedonlähde allergeenitietojen osalta.
Kaikkien Barebells-tuotteiden tarkat ainesosaluettelot löytyvät tuotepakkauksista, ja ne kannattaa tarkistaa yksilöllisten tarpeiden mukaan. Erityisesti allergikoille suosittelemme aina tarkistamaan tuoteselosteet huolellisesti ennen tuotteen nauttimista.