Luumuinen piimäkakku
70 min
Helppo
12 annosta

Luumuinen piimäkakku

Tämä mehevä piimäkakku on kahvikakkujen klassikko luumuilla. Pehmeä piimäkakku mehevöityy entisestään, kun siihen lisätään luumuja eikä taikinaan laiteta kanamunaa. Helppotekoinen kakku onnistuu kaikilta ja säilyy pitkään. Reseptin meille teki Taina Tellman ja kuvan otti Arto Vuohelainen.

Valmistusaineet

    Kuorrutus:
  • 1 dl tomusokeria
  • 0,25 dl vaahterasiirappia
  • 0,25 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Voitele ja jauhota noin 2 litran vuoka. Pilko luumut ja laita pehmenemään appelsiinimehuun vartiksi. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet, mausteet ja rusinat keskenään. Lisää piimä, siirappi, sulatettu voi ja liotetut luumut mehuineen. Nostele ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, jotta taikina ei sitkisty.
  2. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia tai kunnes se on paistotikulla kokeillessa kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle.
  3. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja valuta kakun päälle.
  4. Kakku säilyy peitettynä pitkään mehevänä. Kakun voi myös pakastaa.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.