TIETOSUOJASELOSTE

Henkilötietolain (523/99, 10 § ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.
Laadittu 29.7.2020

  • Rekisterinpitäjä: Lejos Oy, Keilaranta 10E, 02150 Helsinki, Vaihde 0207 413 800, Y-tunnus 2777579-7
  • Yhteyshenkilö rekisteriasioissa: Lotta Mäkelä, lotta.makela@juurantogroup.fi
  • Rekisterin nimi: Asiakas- ja markkinointirekisteri
  • Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste:

1. MISTÄ KERÄÄMME TIETOA?

Keräämme sinusta tietoja muun muassa silloin, kun

  • rekisteröidyt palveluidemme käyttäjäksi,
  • annat meille markkinointiluvan ja saat meiltä viestintää,
  • teet ostoksia verkkokaupassamme tai käytät verkkosivujamme
  • osallistut markkinointikampanjaamme tai järjestämäämme markkinointi- tai mielipidetutkimukseen,
  • annat meille palautetta, jätät yhteydenottopyynnön tai otat meihin muutoin yhteyttä
  • ilmoittaudut Lejoksen järjestämään tilaisuuteen,
  • olet yritysasiakkaamme tai muun sidosryhmämme yhteyshenkilö tai olet meihin yhteydessä edustamasi yhteisön edustajana; tai
  • jaat, julkaiset, kommentoit tai lähetät viestin Lejoksen sosiaalisen median kanavissa halutessasi asiakaspalvelua.

Teemme myös sosiaalisen median seurantaa yleisellä tasolla ymmärtääksemme paremmin asiakkaitamme ja luomalla paremman käsityksen siitä, mitä Lejoksesta ja toimialasta puhutaan.

2. MILLAISTA TIETOA KERÄÄMME?

Käsittelemämme tiedot voivat vaihdella sen mukaan, mitä palvelujamme käytät ja miten. Voit itse vaikuttaa siihen, millaista tietoa keräämme. Suurimman osan tiedoista annat meille itse, kun esimerkiksi asioit verkkokaupassamme tai osallistut kampanjaamme.

Osan tiedoista saamme evästetekniikoiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla. Näin esim. opimme palveluidemme käytöstä ja voimme tarjota parhaan mahdollisen palvelukokemuksen.

Tämän lisäksi saatamme saada lisätietoja yhteistyökumppaneiltamme, esimerkiksi luottopalvelujen tarjoajalta. Kolmansilta osapuolilta saamistamme henkilötiedoista ilmoitamme tietosuoja-asetuksen määräysten mukaisesti ensimmäisessä yhteydenotossa asiakkaaseen tai viimeistään kuukauden sisällä henkilötietojen vastaanotosta.

Keräämme sinusta seuraavia tietoja riippuen siitä, mitä palveluita käytät:

NIMI JA YHTEYSTIEDOT: Keräämme etu- ja sukunimen, osoitteen, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron sekä muita samankaltaisia yhteystietoja.

VÄESTÖTILASTOLLISET TIEDOT: Keräämme muita kuvaavia tietoja kuten iän ja/tai syntymäajan, kielen ja maan.

TUNNISTETIEDOT: Keräämme sähköisten palveluiden rekisteröintitiedot, kuten käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä muut vastaavat turvallisuustiedot.

ASIAKASSUHDETIEDOT: Keräämme muun muassa tiedot verkkokaupassa ostoksista, varauksista, käytetyistä eduista, vastaanottamistasi uutiskirjeistä (esim. onko viesti avattu) tai muusta toiminnasta. Keräämme myös asiakaspalautteet ja muut yhteydenotot. Tietyissä reklamaatiotilanteissa saatamme käsitellä terveystietoja oikeudellisen vastuumme selvittämiseksi.

MAKSUTIEDOT: kuluttajaverkkokaupassa emme toistaiseksi kerää maksutapahtumatietoja, koska maksuliikenne hoidetaan kokonaan kolmannen osapuolen, kotimaisen OP-palvelun Checkout Finlandin kautta. Heidän tietosuojaansa voi tutustua tarkemmin https://www.checkout.fi/tietosuoja
Yritysasiakkaita koskevat maksutiedot tarkemmin kohdassa Yritysmyyntiä koskevat erityiskäytänteet.

KAMPANJATIEDOT: Kun osallistut markkinointikampanjaamme, kuten esimerkiksi arvontaan tai kilpailuun, keräämme tämän yhteydessä annetut tiedot sekä tiedot kampanjaan osallistumisesta.

MARKKINA- JA MIELIPIDETUTKIMUKSET: Kun teemme markkina- ja mielipidetutkimuksia, keräämme näiden yhteydessä tietoja, joiden kautta opimme kehittämään palveluitamme, liiketoimintaamme ja tuotteitamme.

KIINNOSTUS- JA PROFILOINTITIEDOT: Keräämme tietoja kiinnostuksesi kohteista. Nimenomaisesti annettujen tietojen lisäksi kiinnostuksen kohteesi voidaan päätellä tai johtaa muista keräämistämme tiedoista.

MARKKINOINTILUVAT JA -KIELLOT: Keräämme tiedot markkinointiluvan antamisesta sekä markkinointikielloista.

MUUTOSTIEDOT: Mikäli edellä mainitut tiedot muuttuvat, järjestelmiimme voi tallentua tietoja muutoksista, jotta voimme varmistua tietojen olevan oikeita.

KUVA- JA VIDEOTALLENTEET: Saatamme ottaa valokuvia tai videokuvaa Lejoksen tapahtumissa. Mikäli kuvaamme nimenomaan sinua, emmekä esimerkiksi yleisöä, pyydämme suostumuksesi kuvan julkaisuun.

VOIT ITSE VAIKUTTAA SIIHEN, MITÄ TIETOJA KERÄÄMME: Voit käyttää palveluitamme ilman, että annat meille edellä mainittuja tietoja. Tiettyjen palveluiden käyttö, kuten osallistuminen kampanjaan, reklamaation käsitteleminen tai tuotteiden tai palveluiden ostaminen verkkokaupasta edellyttää kuitenkin henkilötietojen antamista. Jos päätät olla luovuttamatta meille henkilötietojasi, emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle kaikkia tarjouksia tai sisältöjä tai antamaan sinulle yhtä kohdennettua ja henkilökohtaista palvelua, kuin silloin jos saamme tietosi käyttöömme.

3. EVÄSTEET

Keräämme tietoja verkkosivujemme käytöstä esimerkiksi evästeiden avulla.

Lejoksen ja kumppaneidemme evästeiden tarkoituksena on verkkopalvelun käytön mahdollistaminen sekä tehdä verkkopalvelu käyttäjäystävälliseksi. Lisäksi evästeitä hyödynnetään palvelun käytön analysoimisessa, seurannassa ja kehittämissä sekä markkinoinnin kohdentamisessa. Lejokselle markkinointiluvan antaneiden verkkopalveluselailusta kerättyä tietoja voimme yhdistää muihin jäsenen asiakastietoihin esim. mielenkiintoisten sisältöjen kohdentamiseksi (lue lisää palvelukohtaisista tiedoista). Voit poistaa evästeet käytöstä tai asettaa selaimen asetuksista evästeille hälytyksen.

Lue lisää evästeistämme https://lejos.fi/evastekaytannot

4. MIHIN TIETOJA KÄYTETÄÄN?

Käsittelemme tietojasi liiketoiminnan tarpeisiin esimerkiksi tilaamiesi tuotteiden toimittamiseen. Käsittelemme tietojasi myös, jos tietojen käsittely on tarpeen Lejoksen oikeutettujen etujen toteuttamisessa. Joissakin tilanteissa saatamme pyytää sinulta myös suostumusta tietojesi käsittelyyn. Yhdistämme keräämiämme tietoja, jotta voimme tarjota sinulle mahdollisimman hyvän palvelun.

Käsittelemme tietojasi muun muassa seuraaviin tarkoituksiin:

VERKKOSIVU JA VERKKOKAUPPA:

Käsittelemme tietojasi, jotta voit käyttää verkkopalveluitamme. Tietojesi avulla voimme tunnistaa sinut, tarjota sähköisiä palveluitamme ja täyttää sopimuksen, kuten toimittaa tilauksen.

ASIAKASPALVELU JA -VIESTINTÄ:

Käsittelemme tietojasi asiakaspalvelun tarjoamiseen, kuten vastataksemme antamaasi palautteeseen tai reklamaatioon, asiakasviestinnän toteuttamiseen sekä mahdollisten erimielisyyksien ratkaisemiseen.

SUORAMARKKINOINTI SEKÄ MARKKINOINTI- JA MIELIPIDETUTKIMUKSET:

Käsittelemme tietojasi tuotteidemme ja palveluidemme markkinoimiseen. Voimme käsitellä tietojasi myös markkinointi- ja mielipidetutkimuksissa, jotta voimme ymmärtää asiakkaitamme paremmin ja tarjota näin parempia palveluita.

VIESTINNÄN JA MARKKINOINNIN SEKÄ PALVELUIDEN KOHDENTAMINEN:

Käsittelemme tietojasi viestinnän ja markkinoinnin kohdentamiseen. Näin voimme tarjota juuri sinulle mahdollisimman oleellista tietoa tuotteistamme ja palveluistamme. Sisältöjen kohdentaminen perustuu asiakkaan itse kertomiin kiinnostuksenkohteisiin tai siihen, mitä olemme oppineet asiakkaasta tallentuneen tiedon avulla. Tällaista tietoa on esimerkiksi se, mihin kampanjaan olet osallistunut ja miten olet asioinut verkkopalveluissamme. Näiden tietojen perusteella muodostamme ryhmiä, joihin kohdennamme markkinointiamme, emmekä näin ollen kohdista markkinointia nimenomaisesti yksittäiseen henkilöön.

ANALYSOINTI, TILASTOINTI SEKÄ LIIKETOIMINNAN, TUOTTEIDEN JA PALVELUJEN KEHITTÄMINEN:

Käsittelemme tietoja analysointi-, tilastointi- ja raportointitarkoituksiin sekä liiketoimintamme, tuotteidemme ja palvelujemme kehittämiseen ja käyttökokemuksen parantamiseen.

Käsittelemme tietoja yllä kuvatuilla tavoilla sopimuksen toteuttamisen tai Lejoksen oikeutettujen etujen perusteella. Voimme myös pyytää sinulta suostumusta tietojesi käsittelyyn tiettyjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi. Esimerkiksi kuluttajille suunnattu suoramarkkinointimme perustuu aina ennalta annettuun suostumukseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.

Oikeutetulla edulla tarkoitetaan intressiä, joka on lainmukainen ja jonka toteutuminen on tärkeää Lejoksen toiminnalle. Lejos voi toimia oikeutetun edun perusteella, kun palvelun käyttäjän, eli rekisteröidyn, ja Lejoksen välillä on merkityksellinen ja asianmukainen suhde. Oikeutettua etua arvioitaessa punnitaan rekisteröidyn ja Lejoksen etuja, kuten perusoikeuksien toteutumista, kerättyjen tietojen luonnetta, käyttötarkoituksia sekä tietoturvaa. Rekisteröidyllä on oikeus vastustaa oikeutetun edun perusteella tapahtuvaa käsittelyä. Voit lukea lisää oikeuksista kohdasta 8. Miten voit vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn?

Voit lukea lisää siitä, mitä tietoa keräämme eri palveluissa sekä palvelukohtaisista käyttötarkoituksista ja perusteista kohdasta 1. Mistä keräämme tietoa?

5. KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

Emme säilytä tietojasi kauemmin kuin on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen tarkoitusten toteuttamiseksi sekä mahdollisen muun pakottavan lainsäädännön, kuten kirjanpitolainsäädännön noudattamiseksi. Tietojesi säilytysaikaan vaikuttaa myös se, missä yhteydessä ja mitä tarkoitusta varten tietosi on kerätty.

Alla olevassa taulukosta voit tarkistaa henkilötietojen säilytysaikojen perusteet palveluittain. Kun peruste säilyttää tietojasi lakkaa, poistamme tietosi rekistereistämme.

Palvelut tai toiminnot, joita säilytysajat koskevat Mihin esimerkiksi käytämme tietojasi juuri tässä palvelussa? Miten kauan säilytämme tietojasi?
Kertaostos tai vakiotilaus verkkokaupassa Tilauksen toimittamiseen ja mahdollisen reklamaation vastaanottamiseen Kunnes tilaus (tai vakiotilauksen viimeinen toimitus) on toimitettu, reklamaatioaika on kulunut, tietoja ei tarvita palvelun tai tuotteiden laadun valvomiseen, eikä meillä ei ole syytä olettaa, että olisit meihin yhteydessä tilaukseen liittyen.
Osallistuminen kampanjaan Kampanjan toteuttamiseen (esim. palkinnon toimittamiseen) Kunnes kampanja on päättynyt ja kampanjan jälkeiset toimenpiteet (esim. palkinnon lähettäminen) on suoritettu, eikä meillä ei ole syytä olettaa, että olisit meihin yhteydessä kampanjaan liittyen.
Markkinointiviestintä Lejoksen uutuuksista, tuotemerkeistä, sisällöistä ja tarjouksista markkinoimiseen Kunnes markkinointilupa ja/tai uutiskirjeen tilaus on peruutettu.
Palaute, uusi idea, reklamaatio tai muu asiakaspalvelu Palautteen käsittelemiseen, palvelun parantamiseen ja oikeudellisen vastuun selvittämiseen Kunnes reklamaatioaika on kulunut, elintarviketurvallisuuden omavalvonnan vaatimukset on täytetty, palaute on käsitelty ja Lejoksen oikeudellinen vastuu on selvitetty ja loppuun käsitelty.
Vastaus mielipidekyselyyn tai tutkimukseen Palvelujemme parantamiseen Kunnes kysely tai tutkimus on päättynyt ja tutkimuksen tai kyselyn tarkoitus on täytetty.

Tästä huolimatta meillä voi olla pakottavaan lainsäädäntöön perustuva velvollisuus käsitellä tiettyjä sinua koskevia tietoja (kuten verkkokaupan transaktiotietoja kirjanpitolainsäädännön noudattamiseksi) kauemmin, jolloin käsittelemme tietoja ainoastaan kyseisen lainsäädännön noudattamiseksi. Saatamme myös tehdä poikkeuksen säilytysajoissa, kun Lejokseen kohdistuu oikeudellinen vaatimus tai kun tällaiseen vaatimukseen liittyvien asioiden käsittely on kesken.

Lisäksi edellä todetusta huolimatta voimme käsitellä tietoa tunnistamattomana muun muassa analysointi-, ja tilastointitarkoituksiin sekä liiketoimintamme, tuotteidemme ja palvelujen kehittämiseksi.

6. KETKÄ VOIVAT KÄSITELLÄ TIETOJASI JA LUOVUTAMMEKO NIITÄ KOLMANSILLE TAHOILLE?

Tietojasi käsitellään Lejoksen sisällä. Lisäksi voimme luovuttaa tietojasi esimerkiksi viranomaisille, mikäli lainsäädäntö velvoittaa meitä luovuttamaan tiedot. Lisäksi voimme luovuttaa tietojasi mahdollisen liiketoiminnan myynnin tai muun yritysjärjestelyn yhteydessä liiketoiminnan ostajalle tai muulle yritysjärjestelyyn liittyvälle relevantille taholle.

Käytämme tietojesi käsittelyyn, kuten tekniseen ylläpitoon ja kampanjoiden sekä suoramarkkinoinnin toteuttamiseen, alihankkijoita ja palveluntarjoajia, jolloin velvoitamme heidät asianmukaisin sopimusjärjestelyin huolehtimaan riittävästä tietoturvan tasosta henkilötietojesi suojaamiseksi sekä noudattamaan muutoinkin kulloinkin voimassa olevaa henkilötietolainsäädäntöä. Käyttämämme alihankkijat ja palveluntarjoajat käyttävät tietojasi ainoastaan edellä kuvattujen Lejoksen määrittämien käyttötarkoitusten toteuttamiseen. Emme luovuta heille tietojasi siten, että he voisivat käyttää niitä muihin käyttötarkoituksiin.

Lisäksi luovutamme henkilötietoja kolmansille osapuolille sopimuksen täyttämiseksi. Tällaisia osapuolia ovat esimerkiksi maksuvälitystä (Checkout Finland) tai kuljetuspalveluita verkkokaupassamme (PostNord ja Kaukokiito) tarjoavat kumppanimme, jotka voivat toimia maksunvälitykseen ja kuljetuksen toteuttamiseen tarvittavien henkilötietojen osalta rekisterinpitäjinä. Tutustuthan mainittujen kolmansien osapuolien omiin tietosuojakäytäntöihin.

7. SIIRRÄMMEKÖ TIETOJASI EU:N TAI ETA:N ULKOPUOLELLE (NS. KOLMANTEEN MAAHAN)?

Mikäli käytämme tietojasi sähköiseen viestintään, tietojasi voidaan siirtää Yhdysvalloissa sijaitsevalle palveluntarjoajallemme. Tietojasi voidaan siirtää Yhdysvaltoihin myös silloin, kun asioit Lejos verkkokaupassa. Palveluntarjoajamme vastaavat osaltaan tietosuojan toteutumisesta GDPRn mukaan.

Lue lisää täältä:
”What is Klaviyo Doing to Comply with GDPR”:
https://www.klaviyo.com/blog/gdpr-for-ecommerce
ja “Data processing agreement”:
https://www.klaviyo.com/privacy/dpa
sekä:
https://www.klaviyo.com/legal/subprocessors

8. MITEN VOIT VAIKUTTAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYYN?

Voit hallita sitä, miten Lejos kerää ja käyttää tietojasi. Tarjoamme useita tapoja, joilla pystyt vaikuttamaan tietojesi käsittelyyn. Tutustu alla oleviin oikeuksiisi ja keinoihin, joilla voit vaikuttaa tietojesi käsittelyyn.

Sinulla on oikeus vaikuttaa tietojesi käsittelyyn seuraavilla tavoilla:

Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltää tietojesi käsittely suoramarkkinointia varten (vastustamisoikeus). Huomaathan, että jos perut tilaamasi uutiskirjeen siinä olevan linkin kautta, mutta olet antanut meille yleisen markkinointiluvan, saatat edelleen saada meiltä markkinointiviestintää. Voit tällöin perua antamasi yleisen suostumuksen verkkosivuilta löytyvän lomakkeen avulla, ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomaathan, että voit suoramarkkinoinnin kieltämisestä huolimatta nähdä mainoksiamme muissa verkkopalveluissa sekä saada meiltä edelleen asiakasviestintää, kuten verkkokaupassa tekemääsi tilausta koskevan vahvistuksen. Lisäksi voit saada Lejokselta työhösi tai vastuualueeseesi liittyvää markkinointiviestintää, jonka voit helpoiten kieltää saamasi viestin lopussa olevan linkin avulla.

Joissakin tilanteissa sinulla voi olla oikeus erityiseen henkilökohtaiseen tilanteeseen liittyvistä syistä vastustaa myös muuta henkilötietojen käsittelyäsi kuin suoramarkkinointia. Oikeutesi koskettaa vain sellaisia tietojasi, joita käsittelemme Lejoksen oikeutettujen etujen nojalla. Pyytäessäsi meitä lopettamaan henkilötietojesi käsittelyn tällä perusteella, sinun tulee kertoa meille, mikä on se henkilökohtainen erityinen syy, jonka vuoksi tietojesi käsittely tulisi lopettaa.

Sinulla on oikeus pyytää pääsyä sinua itseäsi koskeviin tietoihin tai saada vahvistus siitä, että emme käsittele sinua koskevia tietoja (tarkastusoikeus). Voit tehdä tarkastuspyynnön helpoimmin verkkosivuilta löytyvän asiakaspalvelulomakkeen avulla. Tietyissä tilanteissa sinulla on myös oikeus saada meille toimittamasi henkilötiedot sähköisessä muodossa, jolloin voit halutessasi siirtää ne myös toiselle rekisterinpitäjälle (oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen).

Sinulla on oikeus tietojen oikaisemiseen (oikeus tietojen oikaisemiseen). Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli tietosi ovat virheelliset, epätarkat tai puutteelliset, sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan tai täydentämään tiedot. Tietyissä tilanteissa sinulla saattaa olla oikeus käsittelyn rajoittamiseen (oikeus käsittelyn rajoittamiseen). Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli kiistät tietojesi paikkaansa pitävyyden, sinulla on oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä siksi ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa tietojesi paikkansapitävyyden.

Sinulla on oikeus saada tietosi poistetuksi tietyissä tilanteissa, esimerkiksi silloin, jos henkilötietojesi käsittely ei enää ole tarpeellista niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin, tai jos henkilötietojesi käsittely on perustunut suostumukseen ja haluat peruuttaa suostumuksesi, eikä henkilötietojesi käsittelylle ole muuta perustetta (oikeus tulla unohdetuksi). Huomaathan, että jos henkilötietojesi käsittely on tarpeen esimerkiksi tekemäsi verkkokauppatilauksen toimittamiseksi tai antamasi suoramarkkinointikiellon noudattamiseksi, emme voi poistaa tietojasi.

Voit olla henkilötietojesi käsittelyyn liittyvissä asioissa olemalla yhteydessä meihin verkkosivuiltamme löytyvän asiakaspalvelulomakkeen avulla.

9. KENEN PUOLEEN VOIT KÄÄNTYÄ TIETOJESI KÄSITTELYÄ KOSKEVISSA KYSYMYKSISSÄ?

Suosittelemme aina ensin kääntymään asiakaspalvelumme puoleen tietosuoja-asian selvittämiseksi.

Jos katsot, että olemme tässä tietosuojaselosteessa mainituista periaatteista huolimatta loukanneet henkilötietolainsäädäntöön perustuvia oikeuksiasi, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojasuojaviranomaiselle.

10. REKISTERIT

VERKKOKAUPPA

Verkkokauppamme kautta voit tilata tuotteitamme. Käsittelemme tietojasi sopimuksen täyttämiseksi ja asiakassuhteen hoitamiseksi. Palvelun toteuttamiseksi keräämme tilausten yhteydessä tietoja, kuten nimesi ja yhteystietosi, asiakassuhdetietojasi, muutostietoja sekä tunnistetietojasi, jotka mahdollistavat tilauksen toimituksen. Voit myös halutessasi antaa meille markkinointiluvan.

Kun teet verkkokaupassa tilauksen, luovutat yleensä samalla tietojasi myös verkkokauppamaksun mahdollistavalle maksupalveluntarjoajalle ja kuljetuspalveluita tarjoavalle kumppanillemme, jotka voivat toimia maksunvälitykseen ja kuljetuksen toteuttamiseen tarvittavien henkilötietojen osalta itsenäisinä rekisterinpitäjinä. Verkkokauppamme käyttämät kumppanit käyvät ilmi verkkokaupassamme. Kehotamme sinua tutustumaan näiden kolmansien osapuolien omiin tietosuojakäytäntöihin. Jos haluat tarkastella maksupalveluntarjoajalle ja/tai kuljetuspalveluyritykselle tallentuneita tietojasi, olethan yhteydessä kyseessä olevaan tahoon.

Lejos varaa oikeuden käsitellä tietoja kesken jääneestä ostoksesta. Mikäli olet kerännyt verkkokaupassa ostoskoriin tuotteen, täyttänyt yhteystietosi, mutta olet hylännyt tai jättänyt ostoskorin sisällön suorittamatta maksua, Lejos voi käsitellä tietojasi lähettääkseen sinulle palveluviestin eli muistutuksen kesken jääneestä ostoksesta.

Lejoksen verkkokauppa on rakennettu Woocommercen verkkokauppa-alustalle, joka sijaitsee EU-alueella. Asioidessasi Lejoksen verkkokaupassa, tietojasi voidaan siirtää palveluntarjoajallemme myös EU-alueen ulkopuolelle, lue lisää kohdasta 7.

Mikäli haluat tietää, siirtävätkö verkkokaupan kulloinkin käyttämät muut maksupalveluntarjoajat ja kuljetuspalveluyritykset tietojasi EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, voit tutustua kyseisten yritysten omiin tietosuojakäytäntöihin.

KAMPANJAT

Kampanjassa markkinoimme esimerkiksi tiettyä tuotetta, palvelua tai tarjousta tietyn ajanjakson ajan. Kampanjan yhteydessä voimme tarjota mahdollisuuden esimerkiksi arvontaan tai kilpailuun osallistumiseen tai markkinointiluvan antamiseen. Näissä tapauksissa kysymme henkilötietojasi, kuten nimesi ja yhteystietosi. Tarvitsemme nämä tiedot toteuttaaksemme kampanjan ja toimittaaksemme sinulle mahdollisen arvonnan tai kilpailun palkinnon, ja jos olet antanut meille markkinointiluvan, lähettääksemme sinulle esimerkiksi tarjouksia, uutiskirjeitä tai uutisia sähköpostitse myös kampanjan päätyttyä.

MARKKINOINTIVIESTINTÄ

Kuluttajille suunnattu markkinointiviestintä

Uutiskirjeiden avulla lähetämme sähköisesti tietoa esimerkiksi tarjouksista tai uutuustuotteista ja -palveluista. Pyydämme sinulta suostumuksen uutiskirjeiden lähettämiseen. Mikäli olet antanut meille yleisen markkinointiluvan, voimme lähettää sinulle sellaisia uutisia ja uutiskirjeitä, joista oletamme sinun olevan kiinnostunut käyttämiesi palvelujen perusteella. Voit milloin tahansa peruuttaa sinulle lähetettävän uutiskirjeen kyseisen sähköpostin lopussa olevasta linkistä.

Yleisen markkinointiluvan voit poistaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai verkkosivuillamme olevalla lomakkeella. Yleisen markkinointiluvan peruuttaminen poistaa kaiken kuluttajille suunnatun markkinointiviestinnän, myös uutiskirjetilauksesi.

Yritysten ja muiden sidosryhmien edustajille suunnattu markkinointiviestintä

Voit saada Lejokselta työhösi tai vastuualueeseesi liittyvää markkinointiviestintää esimerkiksi silloin, jos yrityksesi on asiakkaamme, olet yrityksen edustajana osoittanut kiinnostustasi palveluitamme ja tuotteitamme kohtaan, kuulut muuhun sidosryhmään tai olet tilannut jonkin uutiskirjeemme. Toimimme näin asiakassuhteen tai oikeutettujen etujemme perusteella. Mikäli saat Lejokselta tällaista työhösi tai vastuualueeseesi liittyvää markkinointiviestintää, voit helpoiten kieltää sen saamasi viestin lopussa olevan linkin avulla.

PALAUTE, REKLAMAATIOT JA MUU ASIAKASPALVELU

Voit antaa kuluttajille suunnatun asiakaspalvelumme kautta meille palautetta, tehdä reklamaation tuotteestamme tai palvelustamme tai lähettää meille idean. Keräämme asiakassuhteen perusteella tässä yhteydessä tietoja, kuten nimesi ja yhteystietosi sekä mahdolliset edustustietietosi, jotka auttavat idean tai reklamaation käsittelyssä sekä sinulle vastaamisessa. Saatamme myös kerätä terveyttä koskevia tietoja, jos se on tarpeen kompensaation käsittelemiseen tai oikeudellisen vastuun selvittämiseen. Näin toimimme esimerkiksi silloin, jos edustamistamme tai valmistuttamistamme tuotteista on aiheutunut sinulle jonkinlaisia terveydellisiä oireita. Korvauspyyntötapauksissa joudumme välillä jakamaan henkilötiedot myös brändin omistavaan organisaatioon joko EU-alueella tai myös EU-alueen ulkopuolelle tuotemerkistä riippuen. Tällöinkin tietoja käsitellään luonnollisesti luottamuksellisesti, mutta tässä tapauksessa vastuu tiedoista siirtyy ko. organisaatiolle ja sen maan lakeihin ja käytäntöihin, missä ko. yritys sijaitsee.

MIELIPIDEKYSELYT JA -TUTKIMUKSET

Mielipidekyselyiden ja tutkimusten avulla keräämme toimintamme kannalta tärkeää tietoa. Niihin vastaaminen on vapaaehtoista ja käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella. Voimme kysyä kyselyyn tai tutkimukseen osallistumisen yhteydessä sellaisia henkilötietojasi, jotka ovat kyseisen kyselyn tai tutkimuksen toteuttamiseksi tarpeen tai mikäli kyselyyn tai tutkimukseen liittyy arvonta, tarvitsemme henkilötietojasi, kuten nimesi ja yhteystietosi, palkinnon toimittamiseksi.

LEJOKSEN YLLÄPITÄMÄT FACEBOOK -YHTEISÖSIVUT

Lejos ylläpitää useita Facebook- yhteisösivuja, mukaan lukien Instagram -sivustot. Jos tykkäät jostain Lejoksen ylläpitämästä Facebook-sivusta, kommentoit postausta tai olet muutoin vuorovaikutuksessa jonkin Lejoksen ylläpitämän Facebook-sivun kanssa, saamme kaikille Facebookin käyttäjille näkyviä julkisia profiilitietojasi, kuten tiedot käyttäjänimestäsi, ja profiilikuvastasi. Käsittelemme tietoja kertoaksemme uusista tuotteista, eduista tai tarjouksista, tai toteuttaaksemme markkinointikampanjoita, kuten kilpailuja ja arvontoja, vastaanottaaksemme palautetta, ostaaksemme mainontaa Facebookilta sekä mitataksemme mainontamme toimivuutta. Mikäli olet antanut Facebook-sivuillamme palautetta tai tehnyt reklamaation, voimme ohjata palautteen tai reklamaation käsittelyn Facebookin ulkopuolelle, jolloin käsittelemme tietojasi samalla tavoin kuin muutoinkin asiakaspalvelutilanteissa.

Saamme Facebookilta myös kävijätietoja, jotka Facebook on kerännyt Facebookin käyttäjien vieraillessa Lejoksen Facebook-sivuilla tai vuorovaikuttaessa sivujen tai sen sisällön kanssa. Tällaiset kootut tilastotiedot auttavat meitä ymmärtämään, miten käyttäjät ovat yhteydessä Lejoksen Facebook-sivuihin.

Lejos käsittelee Lejoksen edustamien Facebook-sivujen tietoja Lejoksen oikeutetun edun perusteella.

Facebook Ireland Limited on pääasiallisesti vastuussa tietosuojalainsäädännön noudattamisesta sekä tietoturvan ja rekisteröidyn oikeuksien toteuttamisesta. Facebook käsittelee henkilötietoja omien tietosuojaperiaatteidensa mukaisesti: https://www.facebook.com/privacy/. Voit hallinnoida omia Facebookin tietosuoja-asetuksia Facebookissa. Jos haluat käyttää Facebook-sivujen kävijätietoihin liittyviä tietosuojaoikeuksiasi, voit olla yhteydessä Facebookiin.

Yritysmyynti eli Lejoksen tilausportaalin Y-tunnuksellisia asiakkaita koskevat lisäksi seuraavat käytänteet:

11. MILLAISTA TIETOA KERÄÄMME

MAKSUTIEDOT YRITYSASIAKKAISSA:

Jotta voimme käsitellä maksusi, keräämme tarvittavat tiedot ostoksiesi maksamista varten. Keräämme muun muassa tiedon käyttämästäsi maksutavasta sekä laskutustiedot, mikäli tilaat tuotteemme valiten maksutavaksi laskun.

YRITYSASIAKKAIDEN EDUSTUSTIEDOT:

Keräämme asemasi edustamasi yhtiössä tai muussa yhteisössä sekä kyseisen yhteisön nimen ja yhteystiedot silloin, kun olet tekemisessä kanssamme yrityksesi tai muun yhteisön tai sidosryhmän edustajana. Keräämme myös muita tietoja, jotka ovat tarpeellisia Lejoksen ja edustamasi yhtiön tai muun yhteisön suhteen hoitamiseksi.

12. REKISTERIT, VERKKOKAUPPA

Yritysasiakkailtamme keräämme myös maksutiedot, kuten valitun maksutavan ja laskutustiedot, jos maksutapa on lasku.