Mokkapalat – suussa sulava suklaaherkku

Ainekset

Mokkapalat ovat suomalaisten kestosuosikki, joka tuo veden kielelle niin arkena kuin juhlassakin! Me Lejoksella tiedämme, että parhaat herkut syntyvät laadukkaista raaka-aineista. Aloita hankkimalla nämä ainekset, jotta pääset nauttimaan mehevistä mokkapaloista:
  • 200 g voita tai margariinia
  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa

Taikinan valmistus ja paistaminen

On aika siirtyä vaivaamaan taikinaa! Muista, että huolellinen sekoittaminen on avain herkulliseen lopputulokseen.
  1. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä hetki.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa munavaahtoon.
  4. Kaada lopuksi joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia - tarkkaile paistoaikaa, sillä mokkapalojen kuuluu jäädä meheväksi sisältä.

Kuorrutus ja viimeistely

Mokkapalojen kruunu on tietenkin suklainen kuorrutus, joka viimeistelee makuelämyksen! Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista, jotta kuorrutuksesta tulee tasainen ja onnistunut.
  1. Sulata kattilassa voi, lisää kaakaojauhe, vaniljasokeri ja tomusokeri.
  2. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
  3. Ripottele pinnalle halutessasi nonparelleja tai raastettua suklaata.
  4. Kuorrutuksen kannattaa antaa jähmettyä hetken ennen leikkaamista - näin taikina on helpompi leikata siisteiksi paloiksi.
  5. Tarjoile kahvin, teen tai mehun kanssa ja nauti!
 
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.