Vapun ruoanlaitto-ohjeet: Helpot ja maukkaat reseptit juhlaan!

Vappu on kevään juhla, joka tuo yhteen ystävät ja perheet herkuttelemaan ja nauttimaan kevään ensimmäisistä lämpimistä päivistä. Me Lejoksella haluamme auttaa sinua valmistamaan juhlapöydän kohokohdat vaivattomasti ja varmistamaan, että tarjottavasi ovat sekä helppoja että herkullisia. Tässä blogikirjoituksessa jaamme kanssasi muutamia suosikkireseptejämme, jotka sopivat täydellisesti vapun juhlintaan.

Simppelit suolaiset herkut

Vappupöydän ei tarvitse olla monimutkainen, jotta se olisi maittava. Aloita juhlat suolaisilla herkuilla, jotka valmistuvat käden käänteessä. Tässä kaksi takuuvarmaa vinkkiä, jotka saavat sinut ja vieraasi hymyilemään. Täytetyt croissantit: - Valmiita croissantteja - Kinkkua tai savulohta - Juustoa - Tuoreita yrttejä, kuten tilliä tai basilikaa Leikkaa croissantit auki ja täytä ne ohuilla kinkku- tai savulohiviipaleilla, juustolla ja hienonnetuilla yrteillä. Lämmitä uunissa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa. Tarjoile lämpiminä. Vappupiknikin voileipäkakku: - Paahtoleipää - Täytteeksi esimerkiksi tonnikalatahnaa, kinkkutahnaa tai kasvistahnaa - Koristeeksi kurkkua, tomaattia ja tuoreita yrttejä Kokoa voileipäkakku kerroksittain leipäviipaleiden ja valitsemasi täytteen kanssa. Anna tekeytyä jääkaapissa ja koristele ennen tarjoilua vihanneksilla ja yrteillä.

Makeat vappuherkut

Myös makeat herkut kuuluvat olennaisesti suomalaisten vapun juhlintaan! Tarjoa perinteisiä munkkeja tai tartaletti, jotka saavat veden kielelle ja tuovat hymyn huulille. Munkit: - 5 dl maitoa - 50 g hiivaa - 1 dl sokeria - 1 tl suolaa - 2 tl kardemummaa - Noin 12 dl vehnäjauhoja - 100 g sulatettua voita - Öljyä uppopaistamiseen - Sokeria munkkien pyörittelyyn 1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. 2. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja alusta taikina vehnäjauhoilla. 3. Lisää lopuksi sulatettu voi. 4. Kohota taikina lämpimässä paikassa. 5. Pyörittele taikinasta munkkeja, kohota ne ja uppopaista öljyssä kullanruskeiksi. 6. Pyörittele valmiit munkit sokerissa. Tartaletit: - Valmiita tartalettipohjia - Vaniljakreemiä tai -rahkaa - Tuoreita marjoja tai hedelmiä Täytä tartalettipohjat vaniljakreemillä tai -rahkalla ja koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmäpalasilla. Nämä pienet herkut ovat sekä kauniita että herkullisia ja sopivat täydellisesti Vapun juhlapöytään.

Vappujuomia ja -cocktaileja

Onko vappujuhla täydellinen ilman kuplivaa juomaa? Toki, mutta jos tarjoilla vieraillesi raikkaita juomia, jotka kruunaavat aterian ja lisäävät juhlan tuntua, sima on takuuvarma kestosuosikki. Sima: - 10 l vettä - 500 g fariinisokeria - 500 g sokeria - 2 sitruunan mehu - 1/4 tl hiivaa - Rusinoita pullotukseen Sekoita sokerit kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sitruunamehu ja hiiva. Anna siman käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Pullota sima, lisää muutama rusina jokaiseen pulloon ja anna käydä kylmässä muutama päivä. Tarjoile kylmänä. Raikas vappucocktail: - Kuohuviiniä tai alkoholitonta kuohujuomaa - Tuoreita marjoja tai hedelmäviipaleita - Mintunlehtiä Täytä lasit puoliksi kuohuviinillä tai alkoholittomalla kuohujuomalla. Lisää marjoja tai hedelmäviipaleita ja koristele mintunlehdillä. Tämä cocktail on sekä näyttävä että maistuva tapa nostaa malja Vapulle. Lejos toivottaa iloista vappua ja nautinnollisia herkkuhetkiä kevään kunniaksi!
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.