Van Houtenin herkullinen mustaherukka-suklaakakku
Keskitaso
10 annosta

Van Houtenin mustaherukka-suklaakakku

Kevät ja kesä ovat yhtä juhlaa ja juhlan kuin juhlan kruunaa herkullinen kakku. Hanna Sumarin loihtima mustaherukka-suklaakakku sopii niin valmistujaisiin kuin rippijuhliin. Tässä mehevän marjaisassa reseptissä valkosuklaa täydentää kaakaon ja mustaherukan liiton. Leivo Van Houtenin mustaherukka-suklaakakku juhlapöydän kruunuksi.

Valmistusaineet

    Suklaakakkupohjat:
  • Vuoan halkaisija 18cm
  • 150 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 2 kpl kananmunia
  • 3/4 dl kermaa tai maitoa
  • 3/4 dl kiehuvaa kahvia
    Mustaherukka-valkosuklaamousse:
  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 200 g mustaherukoita (pakastettuja tai tuoreita)
  • 4 dl vispikermaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 200 g vaniljatuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
  • 150 g valkosuklaata
    Suklaakuorrutus:
  • 1 dl kuohukermaa
  • 130 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Suklaakakkupohjat

  1. Esivalmista kakkuvuoka vuoraamalla sen reunat ja pohja leivinpaperilla.
  2. Sulata ja jäähdytä voi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon sulanut, jäähtynyt rasva, kevyesti vatkatut kananmunat, maito tai kerma ja kiehuvan kuuma kahvi. Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 min. Älä kokeile kakun kypsyyttä ennen kuin olet paistanut sitä n. 40 minuuttia.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassa ensin 10 minuuttia ja kumoa se sitten ritilälle jäähtymään täydellisesti, ennen kuin leikkaat sen neljään kerrokseen ja täytät sen.
  5. Kakun voi leipoa valmiiksi täyttöä edellisenä päivänä. Säilytä jäähtynyt kakku muovikelmuun käärittynä. Täytön jälkeen kakun on hyydyttävä jääkaapissa vielä yön yli.

Mustaherukka-valkosuklaamousse

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Laita sulatetut tai tuoreet mustaherukat kattilaan ja lisää tilkka vettä. Kuumenna marjoja, kunnes niiden kuoret pehmenevät ja survo sitten marjat soseeksi.
  3. Kaada marjasose tiheään siivilään ja purista niiden mehu kulhoon. Jäähdytä mehu huoneenlämpöiseksi. Tarvitset kakkuun vain soseesta syntyvän mehun. (Siivilään jäävän soseen voi käyttää vaikka maustamaan jogurttia aamiaispöydässä.)
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen kerma vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppupuolella joukkoon tomusokeri.
  5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa. Jäähdytä huoneen lämpöön.
  6. Sekoita sula suklaa huoneenlämpöiseen tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella vispaten ja lisää joukkoon vielä mustaherukkamehu. Sekoita seos tasaiseksi.
  7. Kuumenna pari ruokalusikallista vettä kattilassa, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata liivakot kuumassa vedessä. Anna seoksen jäähtyä tovi niin, että se hiukan paksuuntuu ja on lähellä huoneenlämpöä. Lisää liivateliuos herukka-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita lopuksi kermavaahto herukka-tuorejuustoseokseen.
  8. Laita mousse jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen kuin jaat sen tasaisesti kakkupohjien väliin.

Suklaakuorrutus

  1. Kuumenna kerma kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada aavistuksen jäähtynyt seos keskelle kakkua ja anna kuorrutteen valua reunojen yli.

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Jos pohja murtuu leikatessa, älä välitä. Laita irronneet palat paikoilleen, kun kokoat kakkua.
  2. Laita paiston päällimmäinen kakkupohja alimmaiseksi tasaiselle alustalle paistopinta alaspäin.
  3. Kostuta pohja kaakaojuomalla ja lusikoi päälle 1/3 osa herukkamoussesta. Laita päälle seuraava pohja kostuta ja täytä. Jatka näin ja laita päällimmäiseksi paistossa ollut alimmainen pohja paistopinta ylöspäin. Muista kostuttaa myös päällimmäinen kerros.
  4. Tee leivinpaperista kakulle napakka kääre. Ota leivinpaperista kakun korkuiset suikaleet – mielellään kaksinkertaiset ja kiedo ne kakun ympärille. Kiinnitä päät yhteen nuppineuloilla.
  5. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
  6. Kuorruta kakku suklaaseoksella ja laita jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi, jotta kuorrute jähmettyy.
  7. Koristele marjoilla ja syötävillä kukilla.
  8. Hyytynyttä kakkua on helppo siirtää. Jos tarjoiluvati ei mahdu jääkaappiin, kokoa kakku, vaikka leikkuulaudan päälle ja nosta tarjoiluvadille, kun suklaakuorrutus on kovettunut.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.