
Keskitaso
12
annosta
Valmistusaineet
Kakkutaikina:
- 200 g pehmeää voita
- 200 g tomusokeria
- 3 kananmunaa
- 200 g vehnäjauhoja
- 40 g Van Houten -kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
Suklaatäyte:
- 150 g pehmeää voita
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g tomusokeria
- 40 g Van Houten -kaakaojauhetta
- 1 prk Dole ananaspaloja
Valmistusohje
Kakkutaikina
- Kuumenna uuni 175 asteeseen ja suojaa vuoka leivinpaperilla.
- Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää kananmunat seokseen yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhoseos muutamassa erässä.
- Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta esim. lastalla. Nosta uunin keskitasolle noin 20 minuutiksi.
- Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä. Halkaise kakku veitsellä ja ota puolet täytteestä sivuun.
- Siirrä ohut kakkulevy tarjoulualustalle. Lusikoi päälle ananas mehuineen sekä suklaatäyte.
- Nosta toinen levy päälle. Lusikoi loput suklaatäytteet rennosti kakulle ja koristele halutessasi.
Suklaatäyte
- Vatkaa voi, tuorejuusto, tomusokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi seokseksi.
- Kerrosta kakku ananaksella ja suklaatäytteellä.