Suklaa-ananaskakku

Suklaa-ananaskakku on raikas tuulahdus joulupöytään.

Keskitaso 12 annosta

Valmistusaineet

Kakkutaikina:

  • 200 g pehmeää voita
  • 200 g tomusokeria
  • 3 kananmunaa
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 40 g Van Houten -kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Suklaatäyte:

Valmistusohje

Kakkutaikina

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja suojaa vuoka leivinpaperilla.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
  3. Lisää kananmunat seokseen yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhoseos muutamassa erässä.
  4. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta esim. lastalla. Nosta uunin keskitasolle noin 20 minuutiksi.
  5. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä. Halkaise kakku veitsellä ja ota puolet täytteestä sivuun.
  6. Siirrä ohut kakkulevy tarjoulualustalle. Lusikoi päälle ananas mehuineen sekä suklaatäyte.
  7. Nosta toinen levy päälle. Lusikoi loput suklaatäytteet rennosti kakulle ja koristele halutessasi.

Suklaatäyte

  1. Vatkaa voi, tuorejuusto, tomusokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi seokseksi.
  2. Kerrosta kakku ananaksella ja suklaatäytteellä.