
Muhkeat briossisämpylät
Hampurilaissämpylöiksi, vähän paremmalle aamiaiselle, viikonlopun brunssille… Nämä briossisämpylät viedään käsistä! Peggy leipoi näitä koulunsa aloittaville, mutta sopivat kyllä joka hetkeen!
90
min
Keskitaso
5
annosta
Valmistusaineet
- 2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1,5 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 100 g pehmeää voita
- 6-7 dl Hungry Chefin vaaleaa sämpyläjauhoa
Voiteluun:
- 1 kananmuna
- 1 rkl vaaleaa siirappia
- 1 rkl unikonsiemeniä
Valmistusohje
- Kuutio voi ja anna pehmentyä huoneenlämmössä.
- Liuota hiiva maitoon. Lisää mausteet ja kananmunat hyvin sekoittaen.
- Lisää jauhoja erissä koko ajan vaivaten. Jatka vaivaamista noin 5 minuuttia.
- Sekoita voi joukkoon. Vaivaa taikinaa vielä noin 5-10 minuuttia.
- Kohota taikinaa liinan alla, kunnes se on kuohkeaa. Muotoile taikina jauhoa apuna käyttäen sämpylöiksi.
- Asettele briossisämpylät leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle ja kohota liinan alla puoli tuntia.
- Kuumenna sillä aikaa uuni 200 ºC asteeseen. Sekoita kananmuna ja siirappi keskenään.
- Voitele briossisämpylät siirappi-kananmunaseoksella ja ripottele päälle unikonsiemeniä.
- Nosta uunin keskitasolle, paista noin 15 minuuttia, kunnes muhkeat briossisämpylät ovat kauniin kullanruskeita.