Parhaat retkieväät

Sanokaa mitä sanotte, mutta monesti eväät ovat retken paras hetki. Parhaat retkieväät ovat sellaisia, jotka on helppo pakata mukaan ja syödä ilman sotkua. Sellaisia, joista saa nopeasti energiaa ja jotka tietenkin maistuvat hyvälle. Mitä siis kannattaa ottaa evääksi rinteeseen, ladulle tai koko perheen eväsretkelle? Talvella on hyvä, etteivät eväät kärsi siitä, vaikka lumi pöllyää tai pakkanen nipistelee. Repun pohjalla muhjuuntuneelle banaanille on onneksi loistavia vaihtoehtoja.

Runsaasti proteiinia sisältävät eväät rinteeseen ja ladulle

Jos viettää koko päivän rinteessä tai ladulla ja voimat alkavat loppua, auttaa nopea välipala laskemaan vielä muutaman mäen tai hiihtämään pari kilometriä pidemmälle. Paras eväs mahtuu taskuun ja on helppo syödä vaikka laskuhanskat kädessä. Proteiinipatukka tai kuivaliha ovatkin loistavia eväitä laskupäivään: Barebells proteiinipatukoissa on runsaasti proteiinia ja maltillisesti hiilareita. Jos makea ei ole makusi mukainen, kannattaa sujauttaa pieni pussi Jack Linksin beef jerkyä tai Biltongia laskutakin povariin ja antaa mausteisen poltteen lämmittää mukavasti eväshetkellä.

Lasten omat suosikit

Retkillä on hyvä varautua siihen, ettei etenkään lasten verensokeri laske liian alhaalle. Lapsille hyvin maistuvista Ella’s Kitchen -soseista ja patukoista löydät lähes joka makuun sopivat herkut! Jos haluat nopean fixin energiavajeeseen, avaa smoothiepussi ja nauti. Hyvä vaihtoehto smoothieiden tarjoamaan energiapiikkiin ovat pähkinät, joista saa helposti energiaa pitkin päivää.

Kaakao on tietenkin ehdoton ykkönen niin lasten kuin aikuistenkin retkillä!

Eväsretkiä voi tehdä milloin vain

Koko perheen eväsretken voi toteuttaa koska tahansa. Siihen kannattaa valmistautua maukkailla eväillä, jotka maistuvat kaikille. Monen lapsen suosikkieväs on tietenkin rusinat. Niitä on kiva napostella samalla, kun odottaa, että makkara paistuu nuotiolla. Koko perheen eväät voi rakentaa helposti vaikkapa Lagom Snäkkärin avulla – hyvin säilyvä ja kevyt siemennäkkäri toimii mainiosti eväsleipien pohjana. Kun leivälle laittaa vielä Lagom kanafilettä, nälkä lähtee varmasti.

Miniretken herkulliset hodarit

Aina ei tarvitse tehdä suureellista retkeä kauas kotoa. Kun haluat syödä ulkoilmassa helppoa ja hyvää ruokaa, kokeile vaikkapa Muhkeita briossisämpylöitä, joiden väliin voi sujauttaa Meri-Tuulin pomminvarman remouladen ja paikan päällä grillatun nakin. Koko perheen pyöräretkelle sopivat eväät ja tarvikkeet mahtuvat helposti yhteen reppuun.

Lue Meri-Tuulin vinkit miniretkelle