Onnellisen aamun rakennuspalikat: bloggaaja Laura Laukan täydellinen aamu

Laurarosilla-blogin Laura Laukka on oppinut rakastamaan maanantaiaamuja ja heräämään hyväntuulisena. Siksi on aika jakaa kahvi- ja puurohetki hänen kanssaan.

Ennen olin että äh, maanantai, hirveä päivä. Nykyisin maanantaiaamu on viikon paras hetki. Ihan oikeasti!

bloggaaja Laura Laukka kertoo, ja äänessä kuplii innostus. Laurarosilla-blogista tuttu valoisuus ja innostuneisuus ovat läsnä myös arkipäivän Laukassa. Osa siitä on saatu syntymälahjana, mutta iso osa on myös hyvien jokapäiväisten valintojen tulosta. Siksi halusimme jakaa Laukan kanssa täydellisen aamupalahetken.

Laura Rosilla7h: rakas kuntosali

Siinä vaiheessa kun useimmat meistä painavat herätyskellon torkkunappia, Laura Laukka istuu ratikassa matkalla kuntosalille. Hän aloittaa aamunsa varhaisella HIIT-tunnilla kahtena tai kolmena aamuna viikossa. HIIT tarkoittaa suomeksi korkeatehoista intervallitreeniä, jossa treenataan intensiivisesti kolmenkymmenen minuutin ajan.

Aamutreenaus kuulostaa suorastaan ärsyttävän reippaalta, mutta juuri liikunta on opettanut Laukan rakastamaan aamuja.

”Liikunta on itsessään kivaa, mutta siitä saa myös todella hyvän fiiliksen koko päiväksi. Minulle se antaa todella paljon itsevarmuutta. Sen jälkeen on helppo tarttua töihin ja ylittää uusia haasteita. Treenaisin sen olon takia joka päivä, jos voisin – mutta se ei olisi kropalle hyväksi,” Laukka sanoo.

Treenin jälkeen Laukka jäähdyttelee, ja ottaa ratikan takaisin kotiin. On aamiaisen aika.

8h: superaamiainen

Varhaisten treenien hyvä puoli on, että niiden jälkeen ehtii vielä kotiin viettämään rauhallista aamuhetkeä. Laukka käy suihkussa, minkä jälkeen on aamiaisen vuoro.

”Rakastan hyvää ruokaa. On tärkeää, että ruoka on ravitsevaa ja terveellistä, mutta minulle se on oltava myös maukasta. Hyvä ruoka on iso osa elämääni,” Laukka selittää.

Siksi Laukka keittää aamiaspuuronsa maidon ja veden sekoitukseen, jotta siihen tulee hieman kermainen tuntu. Hän lisää siihen kauhallisen vaniljanmakuista heraproteiinijauhetta, maapähkinävoita, banaaniviipaleita ja kanelia tai kardemummaa. Herkkupuuro kruunataan vadelmilla, mustikoilla tai mustaherukoilla. Nälkäisimpinä aamuina puuro saa seurakseen myös kananmunia tai tuoreita hedelmiä.

”Tuunaaminen tekee puurosta luksusaamupalan,” Laukka hymyilee.

Ennen kuin Laukka upottaa lusikkansa puuroon, hän juo ison lasillisen sitruunavettä. Puuron viereen hän kattaa ison mukillisen kauramaidolla maustettua kahvia.

9h: toimistostartti

Pari tuntia kuntosalille lähdön jälkeen Laukka on jo toimistossa. Aamuliikunnan ja rauhallisen aamiaishetken jälkeen ajatukset juoksevat kirkkaina, ja keskittyminen on helppoa. Laukka myös tietää, että töiden jälkeen ei tarvitse ehtiä muualle kuin kotiin pentukoira Nalan luo.

”Aamutreeni antaa varaslähdön päivään. Olen tehnyt jotakin tosi hyvää itselleni jo ennen aamiaista, eikä sille tarvitse varata aikaa enää myöhemmin päivällä,” Laukka kiittelee.

Eikä hyvä startti päivälle edellytä aina kuntosalikäyntiä. Neljänä tai viitenä päivänä aamuliikunnaksi riittää kävely koiran kanssa. Tärkeintä on herätellä kroppa liikkeelle, ja aloittaa uusi päivä itsensä kanssa.

10h: kauniita unia

Laukka vannoo kahdeksan tunnin yöunien nimiin, joten hän menee nukkumaan arkisin jo kymmenen–yhdentoista maissa. Viikonloppuisinkin hän pyrkii noudattamaan melko samankaltaista rytmiä.

”Säännöllinen unirytmi tekee hyvää kropalle. Se tottuu nukahtamaan ja heräämään tiettyihin aikoihin. Silloin ei tunnu maanantaiaamuna puoli seitsemän siltä, että olisi jäänyt rekan alle. Olen huomannut, että  jos valvon tosi myöhään, seuraavan viikon alussa on outo olo, ja mistään ei tunnu tulevan mitään.”

Virkeät, rakastamisen arvoiset aamut kuulostavat paljon paremmalta.