Lämmin juoma saa talven maistumaan

Retkeily on hauskaa puuhaa, mutta retkieväitä suunnitellessa kannattaa muistaa myös herkulliset juomat. Pulkkamäkeen lähtiessä kannattaa ehdottomasti pakata reppuun myös termoskannullinen koko kehoa lämmittävää juomaa, kuten kaakaota, teetä tai vaikka erilaisia kahveja. Ja jos ulkoilmasta nautitaan vain aikuisten kesken, saa juomassa olla myös tilkka terästystä.
Retkeilijän kuuma juoma

Kuuma juoma antaa energiaa

Mikäli pääset nauttimaan keväthangista – jotain mitä ei itsestäänselvyytenä voi enää ainakaan Etelä-Suomessa pitää – kannattaa ulkoiluun varautua kuuman juoman kera. Lasten kanssa liikkeellä ollessa kaikille maistuvat erilaiset mehut ja kaakaot, kuten tämä maailman paras kaakao.

Talven mauissa suklaata ja neilikkaa

Alkoholittomiin kuumiin juomiin on helppo saada luonnetta ja aromia hyödyntämällä niissä joulun juomista tuttuja makuja, kuten suklaata ja neilikkaa. Mikäli et halua ihan perinteistä glögiä tarjoilla, on vaihtoehtona esim. teen maustaminen tilkalla maistuvaa Hungry Chef glögi-inkivääri-luumumarmeladia. Kokeile rohkeasti, siitä tulee hyvää!

Parhaat retkieväät

Parhaat retkieväät ovat sellaisia, jotka on helppo pakata mukaan ja syödä ilman sotkua. Sellaisia, joista saa nopeasti energiaa ja jotka tietenkin maistuvat hyvälle. Mitä siis kannattaa ottaa evääksi rinteeseen, ladulle tai koko perheen eväsretkelle?

Jos viettää koko päivän rinteessä tai ladulla ja voimat alkavat loppua, auttaa nopea välipala laskemaan vielä muutaman mäen tai hiihtämään pari kilometriä pidemmälle. Paras eväs mahtuu taskuun ja on helppo syödä vaikka laskuhanskat kädessä. Lue lisää mainioista retkieväistä.

Parhaat retkieväät

After ski aikuiseen makuun

Jos reippailu tapahtuu vain aikuisten kesken, voi juomia terästää oman maun mukaan. Klassikkojuomat kuten minttukaakao sekä useat kahvipohjaiset drinkit ovat olleet aina suomalaisten suosiossa ja uusia makuja voi poimia vaikkapa baarien esittelemistä juomatrendeistä. Mikäpäs hiihtoreissun paremmin kruunaisi kuin oikea juoma after skissä.

Jos perinteiset juomat kyllästyttävät ja haluat kokeilla jotain uutta, kannattaa kokeilla rommitotia teellä. Lämmin toti sulattaa kohmeen ja virkistää mielen. Näin se syntyy:

  1. Lämmitä lasi/muki ja kaada siihen pari desilitraa kuumaa vettä
  2. Lisää joukkoon mustaa teetä: esim. Teekanne Indian Chai sopii juomaan mainiosti
  3. Liuota mukaan pari teelusikallista sokeria tai ruokalusikallinen hunajaa
  4. Lisää 4 cl rommia
  5. Höystä tilkalla sitruunamehua
  6. Nauti!

Muutama muu resepti after ski -meininkiin

Pirteä, appelsiininen toti, Irish Tea ja meksikolainen kaakao ovat oiva vaihtoehto perinteiselle minttukaakaolle. Nauti!

After ski -juomareseptit