Itse tehty ruokalahja on paras joululahja

Joululahjaksi ei kannata hankkia turhaa tavaraa. Itse tehty ruokalahja on sen sijaan persoonallinen, eikä jää hyllylle pölyttymään. Valmista vinkeillämme kakut, keksit, joulumakeiset ja muut helpot herkut, jotka tuovat joulumieltä niin lahjan saajalle kuin antajalle.

Itse tehdyt suklaat ja joulukarkit

Kukapa ei pitäisi suklaasta ja etenkin suklaisista joululahjoista. Itse valmistettujen ruokalahjojen varmin tärppi on siis selvillä!

Suklaata voi valmistaa hyvin myös itse, eikä se ole lainkaan vaikeaa. Raaka-aineita ja mausteita vaihdellen syntyy eri makuisia ja -näköisiä suklaakonvehteja, joita on mukava viedä tuliaisiksi tai lahjaksi. Raakasuklaa on tämän hetken ehdoton hitti ja sitäkin voi valmistaa helposti itse.

Joulumakeisten yllättäjä on mokkapalafudge. Koko perheen suosikkileivonnainen on saanut uuden muodon pehmeänä fudgena, joka on helppo leikata pieniksi, sopiviksi suupaloiksi. Myös kookospallot on tuunattu kahvilla hienostuneen mokkaiseen muotoon, mutta klassinen kookospalloresepti pitää aina pintansa.

Itse valmistettu ruokalahja ei ole koskaan tusinatavaraa, vaan viestii välittämisestä.

Joululahjavalmistelujen luottotuote

Van Houten -kaakao on klassikkotuote joululeivonnassa. Hienostuneesta kaakaojauheesta syntyvät täyteläisimmät, suklaiset herkut!

Tutustu Van Houten -kaakaovalikoimaan

Keksit, kakut ja leivonnaiset ovat perinteisiä viemisiä

Joulusesonkiin kuuluvat tietenkin kuivakakut sekä erilaiset keksit ja ne ovatkin loistavia lahjaideoita pienellä vaivalla. Jouluinen kuivakakku ja raikas sitruunakakku kääräistään sellofaaniin ja koristellaan kauniilla joulunauhalla – voilà! Syötävän ihana lahja on valmis.

Helpot rusina-kaurakeksit, rusina-suklaacookiesit tai syntisen ihanat nutellakeksit voi pakata jouluiseen rasiaan tai vaikkapa kestävään lasipurkkiin, joka ilahduttaa lahjan saajaa myöhemminkin.

Purkillinen itsetehtyä herkkua

Purkillinen omatekemää granolaa, hilloa tai hillottuja hedelmiä on himoittu lahja, joka ei jää pilaantumaan. Glögimarinoidut luumut ovat ihana jouluinen herkkupala ja granolaan saat vaihtelua helposti muuttamalla raaka-aineita lahjansaajan maun mukaan. Siemeniä, pähkinöitä, rusinoita, leseitä, kuivattuja marjoja – vain taivas ja mielikuvitus on rajana.

Helppo ja nopea vinkki on valmistaa oma kaakaosekoitus. Lisäät vain valmiin kaakaojauheen joukkoon kookossokeria sekä vaniljaa ja kaakaosekoituksesi on valmis. Mukaan voi toki sujauttaa myös esim. suklaata tai jouluista piparkakkumaustetta, nam.

Itse tehdyissä lahjoissa on parasta niistä syntyvä hyvä mieli niin lahjan antajalle kuin saajalle. Makeaa ja tunnelmallista jouluvalmistelujen aikaa!