'Nduja pizza

Hungry Chef, tuo makujen löytöretkeilijä ja pizzataikinoiden kruunaamaton kuningas, innoitti Taste of Nikinmäen ylittämään itsensä. Syntyi resepti pitkään kylmäkohotettuun pizzapohjaan, täytteeksi maailman parasta ‘ndujaa. Paistettuna pizzauunissa täydelliseksi. Yksinkertainen on kaunista!

Keskitaso 6 annosta

Valmistusaineet

Pizzataikina:

Täytteeksi:

Valmistusohje

Pizzataikinan valmistus aloitetaan hyvissä ajoin, 3 vrk ennen h-hetkeä:

  1. Liuota tuorehiiva tilkkaan vettä.
  2. Lisää loput kylmästä vedestä ja jauhoja pikkuhiljaa.
  3. Kun kaikki jauhot on lisätty, lisää taikinaan suola sekä oliiviöljy.
  4. Vaivaa taikinaa (koneella) noin 10 min.
  5. Laita taikina öljyttyyn kulhoon missä se mahtuu turpoamaan kaksinkertaiseksi ja peitä kulho kelmulla tiiviisti.
  6. Anna taikinan olla yön yli pöydällä, nosta sen jälkeen jääkaappiin jossa se saa tekeytyä kahden vuorokauden ajan.
  7. Pizzan valmistuspäivänä ota taikina jääkaapista vähintään 4 tuntia ennen valmistusta. Muovaa pizzataikinasta 6 samankokoista palloa.
  8. Laita pallot öljyttyyn astiaan/vuokaan, jossa niillä on tilaa kohota.
  9. Peitä astia tiiviisti kelmulla ja anna olla vähintään 4h pöydällä.

Vihdoin pizzanpaistoon!:

  1. Ota yksi pizzapallo kerrallaan hyvin jauhotetulle pöydälle ja muovaa siitä mieleisen mallinen alusta.
  2. Levitä pizzapohjan päälle kevyesti pizzakastiketta ja juustoraastetta.
  3. Lisää vielä pizzan päälle muutama mozzarellasiivu ja muutama kirsikkatomaatti.
  4. Viimeistele muutamalla lusikalla ‘ndujaa
  5. Paista kypsäksi pizzauunissa ja nauti!

Mihin muuhun 'Ndujaa voi käyttää kuin pizzaan?

Tämän hetken trendikkäin tuote on Etelä-Italiasta kotoisin oleva salamilevite 'Nduja. Kokosimme yhteen tietoa mitä on 'Nduja ja mihin kaikkeen sitä voi käyttää.

Mitä on 'Nduja ja mihin sitä voi käyttää?