
Hasselpähkinä-punajuurisämpylät
Punajuuri antaa sämpylöille juurevan ja hieman makean maun, joka sopii erityisen hyvin hasselpähkinän kanssa. Nämä helpot sämpylät sopivat yhtä hyvin aamiaispöytään kuin kylään viemisiksi.
90
min
Keskitaso
8
annosta
Valmistusaineet
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 1 keskikokoinen punajuuri
- 5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 9-10 dl Hungry Chef vaaleita sämpyläjauhoja
Valmistusohje
- Pieni pähkinöitä veitsellä.
- Kuori punajuuri ja raasta hienoksi raasteeksi.
- Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää hunaja ja suola.
- Kun hiiva on liuennut, lisää punajuuriraaste ja sekoita joukkoon.
- Lisää jauhot neljässä erässä ensin sekoittaen, sitten vaivaten.
- Ennen viimeistä erää, lisää pähkinät.
- Vaivaa, kunnes taikina irtoilee kulhon reunoista, mutta on edelleen hieman tahmeaa.
- Ripottele päälle jauhoja ja jätä nousemaan liinan alle reiluksi puoleksi tunniksi.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Nosta taikina jauhotetulle alustalle niin, että pintapuoli jää ylöspäin.
- Leikkaa taikina kahdeksaan osaan.
- Ota yksi sämpylä kerrallaan käteen ja taittele jauhotetuissa käsissä reunat sämpylän alle, kunnes siitä muotoutuu pyöreä. Älä siis vaivaa taikinaa.
- Laita sämpylät leivinpaperille, pellille ja nosta uuniin 30 minuutiksi.