Iloisia uutisia – Dole säilykkeet ovat BPA-vapaita!

Dolen herkulliset ananas- ja hedelmäsäilykkeet ovat entistä parempia! Dole ei käytä BPA-yhdisteitä pakkauksissaan. BPA -vapaa sertifiointimerkki tulee jatkossa löytymään kaikista Dolen pakkauksista.  
PBA-vapaa säilykeananas

Mikä on BPA?

Bisphenol A (BPA) on aine, jota käytetään polykarbonaattimuovien valmistuksessa sekä säilyketölkkien pinnoituksessa käytettävässä epoksihartsissa, joka tiivistää ja pinnoittaa tölkkien sisäpinnat. Epoksihartsia käytetään pinnoitteena, jotta säilykkeiden ja juomien laatu voidaan taata. Joissain tutkimuksissa on havaittu, että BPA saattaa olla haitallista ihmisille.

Tropical Gold ananakset on sertifioituja

Aurinkoisia, kultaisen mehukkaita ja makeita Tropical Gold ananaksia viljellää Filippiineillä, sieltä saimmekin jo kesäkuussa 2013 ilouutisia. Dolen Filippiinien viljelykset sekä pakkaamo ovat saaneet Rainforest Alliance -sammakkomerkin!

Mikä on Rainforest Alliance

Rainforest Alliance on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon järjestö, joka työskentelee säilyttääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä edistääkseen työntekijöiden, heidän perheidensä ja yhteisöjen oikeuksia ja hyvinvointia.

Tilat, jotka täyttävät nämä erittäin kattavat kestävää kehitystä edistävät vaatimukset, voivat saada Rainforest Alliance -sertifikaatin. Nämä vaatimukset auttavat varmistamaan, että maaperää, vesistöjä, eläimiä ja niiden luonnonvaraisia elinympäristöjä suojellaan, että tilojen työntekijöille maksetaan oikeudenmukaista palkkaa, että työntekijöiden työolosuhteet ovat turvalliset ja että heillä on mahdollisuus mukaviin asuin oloihin, terveydenhuoltoon ja koulutusmahdollisuudet heidän lapsilleen.

Kaikki Tropical Gold ananaspakkaukset ovat siis sekä BPA -vapaita, että Rainforest Alliance -sertifioituja. Herkullista ja hyvää niin monessa mielessä!