Anna lahjaksi joulun herkkukori

Herkkukori on käytännöllinen ja ilahduttava lahjaidea ystäville tai sukulaisille. Kerää koriin erilaisia jouluherkkuja, kääräise ne komeasti sellofaaniin ja koristele esimerkiksi havuilla, joulukoristeilla tai kauniilla nauhalla. Joulun lahjakoriin kannattaa koota niin laadukkaita ruoanlaittotuotteita kuin suussa sulavia herkkuja. Katso parhaat vinkit ruoanlaittajalle, lapsiperheelle, nautiskelijalle sekä ronskiin äijämenoon.

1. Lahjakori ruoanlaittajalle

Intohimoisen ruoanlaittajan lahjakoriin kerätään laadukkaita ruoanvalmistustuotteita aina mausteista hyviin välineisiin. Jouluherkkukorista löytyy tietenkin jouluisia makuja ja hyvää juomaa ruoanvalmistuksen lomaan. Pakkaa koriin ainakin jotain seuraavista:

 1. Oliiviöljyä
 2. Joulusinappia
 3. Sormisuolaa
 4. Mausteita ja maustekastikkeita
 5. Viinietikkaa
 6. Kokkitarvikkeita, kuten paistinlasta tai pippurimylly
 7. Glögiä tai punaviiniä

Borges on kotoisin sieltä, missä oliivipuut kasvavat ja ruoka maistuu aina ihanalle. Borgesin Extra-virgin oliiviöljy on Kuluttaja-lehden testivoittaja!

Katso Borges-tuotteet

2. Korillinen hyvää nautiskelijalle

Nautiskelija arvostaa harvinaisempia herkkuja ja laatu korvaa ehdottomasti määrän. Hitaaseen hyggeilyyn sopivat erilaiset teet ja hyvää tekevät juomat. Pakkaa teepaketin kylkeen myös teen valmistustarvikkeita, kuten teesiivilä tai kaunis teemuki ja tietenkin pientä purtavaa. Nautiskelija arvostaa myös tuoksuja ja kynttilöitä tunnelmaa tuomaan.

 1. Erilaisia teelaatuja
 2. Joulukahvia tai glögiä
 3. Kombuchaa tai hyvinvointijuomaa
 4. Tummaa suklaata
 5. Lakritsia
 6. Pähkinöitä
 7. Teekuppi ja -siivilä
 8. Kynttilöitä
 9. Eteerisiä öljyjä, esim. piparminttu tai eukalyptus

3. Lahjaksi lapsellisille

Lapsiperheen lahjakoriin pakataan tietenkin makeita herkkuja, mutta myös astetta terveellisempiä herkkuja. Suklaa sopii tähänkin koriin, mutta esim. rusinat ja kuivatut hedelmät ilahduttavat myös.

 1. Rusinoita, kuivattuja marjoja ja hedelmiä
 2. Joulusuklaata ja muita makeisia
 3. Hilloja
 4. Piparkakkuja ja keksejä
 5. Pähkinöitä
 6. Kuivakku tai pullakranssi
 7. Glögiä tai marjamehua

4. Äijäherkkukori

Tämä herkkukori ei turhia kursaile vaan on täyttä tavaraa. Oikeastaan sen voisi pienin muokkauksin ottaa mukaan myös metsäleirille. Pakkaa koriin mukaan erätarvikkeita, kuten puinen kuksa tai termospullo.

 1. Kuivattua lihaa
 2. Kahvia
 3. Proteiinipatukoita
 4. Sipsejä
 5. Viskipullo
 6. Ruokasäilykkeitä
 7. Kuksa ja termospullo